Teff

Teff

Biologische teff graantjesAbessijns liefdegras

  • Ongeraffineerd
  • Volkoren en van nature glutenvrij
  • Lichtzoete, nootachtige smaak
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Biologische teffgraantjes

Onze teffgraantjes zijn 100% biologisch. De graantjes hebben een lichtzoete, nootachtige smaak. Ze passen perfect in een glutenvrij dieet.

Piepkleine korreltjes

Teffgraantjes zijn piepklein. Om het gewicht van één graankorrel uit tarwe te evenaren, heb je ongeveer 150 korreltjes teff nodig. Omdat teffgraantjes zo klein zijn, kan je ze niet kan raffineren. Dit betekent dan ook dat teff altijd volkoren is.

Eeuwenoud product

Teff is in het Westen een relatief onbekende graansoort. Toch verbouwen boeren in Ethiopië en Eritrea het al duizenden jaren als basis voor hun Injera-brood.

Een Ethiopisch exportverbod

In Ethiopië verbouwen boeren al duizenden jaren lang teff. Bij ons is het graan heel wat minder bekend. Dit komt omdat de export van Ethiopische teff lange tijd verboden was. Het door hongersnoden geteisterde land wilde met een uitvoerverbod het voedselaanbod voor de lokale bevolking verzekeren. Dankzij investeringen en betere landbouwtechnieken steeg de teffoogst in de voorbije jaren echter spectaculair. Export was opeens wel mogelijk, zonder het voedselaanbod te verstoren. Daarom werd het verbod eind 2015 opgeheven. Nu kan de arme Ethiopische boer een handig centje bijverdienen aan de teffexport.

Gebruik

Teffgraantjes kan je zowel rauw als gekookt gebruiken

Breng een halve kop teffgraantjes aan de kook in twee koppen water. Laat 20 minuten afgedekt verder sudderen op een laag vuur. De graantjes absorberen het water en worden mals. Haal de gekookte graantjes van het vuur en laat afkoelen.

Verdik soepen en stoofschotels door rauwe graantjes mee te laten sudderen of door op het einde van de bereiding gekookte graantjes toe te voegen. Mix gekookte teffgraantjes met ui, look en kruiden voor een gezonde en smaakvolle vegetarische burger.

 
Interessant? Deel dit op:

Samenstelling

Biologische teffgranen. 100% natuurlijk en zonder toevoegingen.

Bewaring en houdbaarheid

Teff is minstens houdbaar tot 31-12-2018 (1.2kg). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Teff

Voedingswaarde per 100g
Energie1541 kJ
Energie367 kcal
Koolhydraten65.1g
waarvan suikers1.8g
Eiwitten13.3g
Vetten2.4g
Verzadigde vetten0.5g
Vezels8g
Natrium12mg

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een omgeving waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar