Rijstolie

Rijstolie

Rijstolie Rijstvliesolie

  • Neutrale geur en smaak
  • Ideale wok- en frituurolie
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Neutrale olie voor hoge temperaturen

Onze rijstolie, of rijstvliesolie, smaakt mild en neutraal. Het is een zuivere en natuurlijke olie die geen additieven bevat. Doordat onze rijstolie een hoog rookpunt heeft (255°C), is hij erg geschikt om voeding te bereiden bij hoge temperaturen. Denk maar aan wokken of frituren.

Populair in het Oosten

Rijstolie wordt gewonnen uit de zilvervliezen en de kiem van rijstkorrels. Deze olie is bijzonder populair in de keukens van Aziatische landen als China, Japan of Thailand.

Toepassingen van rijstolie

  • Wokken en bakken: Wokken is een Aziatische manier van koken. Door te wokken op hoge temperatuur maak je een gerecht in een korte tijd klaar met behoud van smaak. Rijstolie is hier uitermate geschikt voor.
  • Frituren: De neutrale geur en smaak, gecombineerd met een lichtkleverige textuur, maken deze olie ideaal om te frituren.
  • Als olie in salades: Rijstolie is een goed alternatief in salades wanneer je de smaak van bv. olijfolie te overdadig vindt.

Samenstelling

Zuivere rijstolie gewonnen uit de zilvervliezen en kiemen van rijstkorrels.

Bewaring en houdbaarheid

Rijstolie is minstens houdbaar tot 04-06-2023 (0.5l), 04-06-2023 (2l). Droog, donker en koel bewaren.

Voorzorgen

Bewaar op een donkere, koele plaats. Onder 12°C kan rijstolie stollen. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit. De rijstolie zal terug helder worden op kamertemperatuur.

Aanverwante Producten

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar