Kokosbloesemsuiker

Kokosbloesemsuiker

KokosbloesemsuikerCocos nucifera, Gula Java, kokospalmsuiker, kokossuiker

  • Natuurlijke suikervervanger
  • Ongeraffineerd
  • Lage glycemische index
  • 1 op 1 vervanging voor geraffineerde suiker
  • Lost goed op in dranken
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Natuurlijke suiker uit biologische kokosbloesems

Kokosbloesemsuiker, of Gula Java, is een natuurlijke zoetstof uit de nectar van kokosbloesems. De biologische kokosbloesems worden geoogst en verwerkt in Indonesië en de Filipijnen. 

Het kokosnectarsap is zoet en aromatisch. Het zoete sap wordt langdurig boven een houtvuur omgevormd tot een heerlijke, ongeraffineerde suiker. De harde blokken worden verpulverd tot zachte en korrelige palmsuiker met een lage glycemische index.

Onze kokosbloesemsuiker is niet gemengd met geraffineerde witte suiker of met geraffineerde maltose. Het is een zuiver en puur product. Deze kokosbloesemsuiker heeft ook geen raffinage, centrifugering of bleekproces ondergaan.

Zoete smaak van kokosbloesemsuiker

Ongeraffineerde kokosbloesemsuiker heeft een zoete smaak die wat lijkt op de smaak van ongeraffineerde, ruwe rietsuiker. Het heeft dezelfde zoetkracht als gewone kristalsuiker. Hierdoor kan je kokosbloesemsuiker als 1 op 1 alternatief voor gewone suiker gebruiken.

Verschillen in kleur en aroma

De kleur en het aroma van ongeraffineerde kokospalmsuiker kunnen variëren. Het oogstjaar, de leeftijd van de kokospalm, de graad van drogen en lokale weersomstandigheden hebben allemaal hun effect. Kokosbloesemsuiker is dan ook een echt natuurproduct.

Gezondste suiker van moeder natuur

De ongeraffineerde kokosbloesemsuiker wint enorm aan populariteit hier in het Westen. Mensen worden zich steeds meer en meer bewust van de gezonde voordelen van deze suikersoort. Ongeraffineerde kokosbloesemsuiker heeft een lage glycemische index. Het heeft een hoog antioxiderend vermogen met een ORAC-schaal tot 2200/100 gram. Kokosbloesemsuiker wordt dan ook vaak de gezondste suiker van moeder natuur genoemd.

Waarom gebruik je kokosbloesemsuiker?

Kokosbloesemsuiker is een puur en ongeraffineerd product. Kokosbloesemsuiker is daarnaast ook de meest duurzame suiker volgens de FAO. Dit omdat een kokospalmplantage per oppervlakte meer suiker levert dan een rietsuikerplantage of een suikerbietenveld en dit met minder middelen. 

Hoe kokosbloesemsuiker gebruiken?

Kokosbloesemsuiker heeft een lage smelttemperatuur en een hoge verbrandingstemperatuur. Hierdoor is het ideaal om te gebruiken in warme bereidingen en in snoepgoed. Het mengt bovendien zeer goed met vloeistoffen en met deeg, dus perfect om mee te bakken. Kokosbloesemsuiker of Gula Java is een prima alternatief voor gewone riet- of bietsuiker, maar ook voor agavesiroop, ahornsiroop of appeldiksap. Het is lekker in thee en bij gerechten, in gebak en desserts. Vervang gewone suiker door evenveel kokosbloesemsuiker in je gerechten. De zoetkracht is gelijk.

Lage glycemische index

Kokosbloesemsuiker heeft een lage glycemische index van 35.

Gebruik

De zoete kokosbloesemsuiker is heerlijk in desserts en gebak met chocolade en warme specerijen. Ook over pannenkoeken en wafels is kokosbloesemsuiker een echte aanrader. Je kan deze suiker ook gebruiken in hartige gerechten, bv. bij vis, kip en curry's.

Kokosbloesemsuiker lost ook goed op in dranken zoals thee, koffie en koude dranken.

Samenstelling

Ongeraffineerde kokosbloesemsuiker. Herkomst: Filipijnen en Indonesië. 100% natuurlijk, zonder toegevoegde suikers en zonder additieven.

Bewaring en houdbaarheid

Kokosbloesemsuiker is minstens houdbaar tot 21-10-2021 (250g), 21-10-2021 (1kg), 21-10-2021 (2kg). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Kokosbloesemsuiker

Voedingswaarde per 100g
Energie1640 kJ
Energie385 kcal
Koolhydraten92.4g
waarvan suikers87g
Eiwitten1.9g
Natrium172mg

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een omgeving waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Aanverwante Producten

Recepten

Gezonde pompoenwafels

Klop 2 eieren op met 150 gram kokosbloesemsuiker. Meng 250 gram zelfrijzende bloem zonder verder te kloppen. Voeg vervolgens 500 gram pompoen bij (geraspt of gemixt). Nu kan je het mengsel bakken zoals gewone wafels. Geniet ervan!

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar