Kokosbloesemsuiker bio

Kokosbloesemsuiker bio

Kokosbloesemsuiker bio Gula Java, kokospalmsuiker, kokossuiker

  • Natuurlijke suikervervanger
  • Ongeraffineerd met lage GI
  • 1 op 1 vervanging voor geraffineerde suiker
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Natuurlijke suiker uit biologische kokosbloesems

Kokosbloesemsuiker of Gula Java is een natuurlijke zoetstof uit de nectar van kokosbloesems. 

Het kokosnectarsap is zoet en aromatisch. Het zoete sap wordt langdurig boven een zacht houtvuur omgevormd tot een heerlijke, ongeraffineerde suiker. De harde blokken worden verpulverd tot zachte en korrelige palmsuiker.

Zuivere kokossuiker, niet gemengd met geraffineerde suiker

Onze kokosbloesemsuiker is niet gemengd met geraffineerde witte suiker of met geraffineerde maltose. Het is een zuiver en puur product. Deze kokosbloesemsuiker heeft ook geen raffinage, centrifugering of bleekproces ondergaan.

Zoete smaak van kokosbloesemsuiker

Ongeraffineerde kokosbloesemsuiker heeft een zoete smaak die wat lijkt op de smaak van ongeraffineerde, ruwe rietsuiker. Het heeft dezelfde zoetkracht als gewone kristalsuiker. Hierdoor kan je kokosbloesemsuiker als 1 op 1 alternatief voor gewone suiker gebruiken.

Verschillen in kleur en aroma

De kleur en het aroma van ongeraffineerde kokospalmsuiker kan variëren. Het oogstjaar, de leeftijd van de kokospalm, de graad van drogen en lokale weersomstandigheden hebben allemaal hun effect. Kokosbloesemsuiker is dan ook een echt natuurproduct.

Gezondste suiker van moeder natuur

De ongeraffineerde kokosbloesemsuiker wint enorm aan populariteit hier in het Westen. Mensen worden zich steeds meer en meer bewust van de gezonde voordelen van deze suikersoort. Ongeraffineerde kokosbloesemsuiker heeft een lage glycemische index. Het heeft een hoog antioxiderend vermogen met een ORAC-schaal tot 2200/100 gram. Kokosbloesemsuiker wordt niet voor niets de gezondste suiker van moeder natuur genoemd.

Waarom gebruik je kokosbloesemsuiker?

Kokosbloesemsuiker is een puur en ongeraffineerd product, dus beter voor je gezondheid. Kokosbloesemsuiker is daarnaast ook de meest duurzame suiker volgens de FAO. Dit omdat een kokospalmplantage per oppervlakte meer suiker levert dan een rietsuikerplantage of een suikerbietenveld en dit met minder middelen. 

Hoe kokosbloesemsuiker gebruiken?

Kokosbloesemsuiker heeft een lage smelttemperatuur en een hoge verbrandingstemperatuur. Hierdoor is het ideaal om te gebruiken in warme bereidingen en in snoepgoed. Het mengt bovendien zeer goed met vloeistoffen en met deeg en is dus ook perfect om mee te bakken. Kokosbloesemsuiker of Gula Java is een prima alternatief voor gewone rietsuiker, bietsuiker, agavesiroop, ahornsiroop of appeldiksap. Vervang de suikersoort die je normaal gebruikt door evenveel kokosbloesemsuiker in je gerechten. De zoetkracht is gelijk.

Lage glycemische index

Deze ongeraffineerde kokosbloesemsuiker heeft een lage glycemische index van 35. Hierdoor is deze kokosbloesemsuiker ideaal voor mensen die moeten of willen oppassen met suiker.

Kokosbloesemsuiker gebruiken

De zoete kokosbloesemsuiker is heerlijk in desserts en gebak met chocolade en warme specerijen. Ook over pannenkoeken en wafels is kokosbloesemsuiker een echte aanrader. Je kan deze suiker ook gebruiken in hartige gerechten zoals bij vis, kip en curry's.

Kokosbloesemsuiker lost ook goed op in dranken zoals thee en koffie.

Samenstelling

Ongeraffineerde kokosbloesemsuiker.

Bewaring en houdbaarheid

Kokosbloesemsuiker bio is minstens houdbaar tot 21-10-2023 (300g), 01-12-2023 (900g), 01-12-2023 (2kg). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Kokosbloesemsuiker bio

Voedingswaarde per 100g
Energie1640 kJ
Energie385 kcal
Koolhydraten92.4g
waarvan suikers82g
Eiwitten1.9g
Vetten0.1g
Verzadigde vetten0.1g
Vezels1.7g
Natrium172mg

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Aanverwante Producten

Recepten

Gezonde pompoenwafels

Klop 2 eieren op met 150 gram kokosbloesemsuiker. Meng 250 gram zelfrijzende bloem zonder verder te kloppen. Voeg vervolgens 500 gram pompoen bij (geraspt of gemixt). Nu kan je het mengsel bakken zoals gewone wafels. Geniet ervan!

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar