Kokosbloesemsuiker

Kokosbloesemsuiker

Ongeraffineerde kokosbloesemsuiker

  • Natuurlijke suikervervanger
  • Ongeraffineerd
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Wat is kokosbloesemsuiker?

Gula Java is grove kokosbloesemsuiker uit Java of de Filipijnen. Deze kokossuiker komt van de zoete nectar van de kokosbloesem. Dit kokosnectarsap is zoet en aromatisch. Het zoete sap wordt langdurig boven een houtvuur omgevormd tot een heerlijke, ongeraffineerde suiker. De harde blokken worden verpulverd tot zachte en korrelige palmsuiker met een lage glycemische index.

Onze kokosbloesemsuiker is niet gemengd met geraffineerde witte suiker of met geraffineerde maltose. Het is een zuiver en puur product.

Zoete smaak van kokosbloesemsuiker

Ongeraffineerde kokosbloesemsuiker heeft een zoete smaak. Kokosbloesemsuiker heeft een subtiele zoete smaak die wat lijkt op die van ongeraffineerde, ruwe rietsuiker.

De kleur, het aroma en de zoetheid van ongeraffineerde kokospalmsuiker hangen af van de leeftijd van de aangesneden bomen, van de variëteit van de kokosbomen, van het jaar van de oogst, de graad van drogen en de exacte procedure.

Gezonde voordelen van ongeraffineerde kokosbloesemsuiker

De ongeraffineerde kokosbloesemsuiker wint enorm aan populariteit hier in het Westen. Mensen worden zich steeds meer en meer bewust van de gezonde voordelen van deze suikersoort. Ongeraffineerde kokosbloesemsuiker heeft een lage glycemische index. Het heeft een hoog antioxiderend vermogen met een ORAC-schaal tot 2200/100 gram. Kokosbloesemsuiker wordt dan ook vaak de gezondste suiker van moeder natuur genoemd.

Deze kokosbloesemsuiker heeft geen raffinage, centrifugering of bleekproces ondergaan.

Waarom gebruik je kokosbloesemsuiker?

Kokosbloesemsuiker is een puur en ongeraffineerd product. Kokosbloesemsuiker is daarnaast ook de meest duurzame suiker volgens de FAO. Dit omdat een kokospalmplantage per oppervlakte meer suiker levert dan een rietsuikerplantage of een suikerbietenveld en dit met minder middelen.

Hoe kokosbloesemsuiker gebruiken?

Kokosbloesemsuiker heeft een lage smelttemperatuur en een hoge verbrandignstemperatuur. Hierdoor is het ideaal om te gebruiken in warme bereidingen en in snoepgoed. Het mengt bovendien zeer goed met vloeistoffen en met deeg, dus perfect om mee te bakken. Gula Java is een prima alternatief voor gewone riet- of bietsuiker, maar ook van agavesiroop, ahornsiroop of appeldiksap. Het is lekker in thee en bij gerechten, in gebak en desserts. Vervang gewone suiker door evenveel kokosbloesemsuiker in je gerechten. De zoetkracht is gelijk.

 
Interessant? Deel dit op:

Samenstelling

100% ongeraffineerde kokosbloesemsuiker

Bewaring en houdbaarheid

Kokosbloesemsuiker is minstens houdbaar tot 04-08-2020 (250g), 26-09-2020 (1kg), 26-09-2020 (2.5kg). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Kokosbloesemsuiker

Voedingswaarde per 100g
Energie1608 kJ
Energie379 kcal
Koolhydraten92.1g
waarvan suikers87.5g
Eiwitten1.4g
Vetten0.3g
Vezels1.2g
Natrium0.17mg
Calcium6mg
IJzer5mg
Kalium1030mg
Magnesium29mg
Fosfor79mg
Zink2mg

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een omgeving waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Aanverwante Producten

Recepten

Gezonde pompoenwafels

Klop 2 eieren op met 150 gram kokosbloesemsuiker. Meng 250 gram zelfrijzende bloem zonder verder te kloppen. Voeg vervolgens 500 gram pompoen bij (geraspt of gemixt). Nu kan je het mengsel bakken zoals gewone wafels. Geniet ervan!

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar