Kaneelstokken (kassie)

Kaneelstokken (kassie)

Kassie kaneelstokkenCinnamomum cassia blume, pijpkaneel

  • Diepe, volle smaak
  • Verwarmend
  • Lekker in hartige gerechten
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Verwarmend kassie kaneel

Kassie kaneel is het standaard kaneel die je in de supermarkten vindt. Het is een warm kruid dat veel gebruikt wordt in hartige gerechten in de Zuiderse en Oosterse keuken. Kassie kaneel is heerlijk bij rijst met kip (zoals het Indiase kip tandoori), vleesgerechten, Griekse Moussaka en in de hele Chinese keuken. Kassie kaneel kan ook gebruikt worden in zoete gerechten zoals appelmoes, pudding, rijstpap en gebak.

Tijdens koude winterdagen kan je je verwarmen aan heerlijk warme kaneeldranken zoals glühwein, grog, winterkoffies en winterthees of chocomelk met kaneel.

Wat is het verschil tussen kassie en Ceylon kaneel?

Het belangrijkste verschil tussen deze kassie (Cinnamomum cassia) en het Ceylon kaneel is het gehalte coumarines. Kassie bevat ca. 2g tot 5g coumarines terwijl Ceylon kaneel slechts ca. 0,015g coumarines bevat.

Het echte Ceylon kaneel is zachter en iets complexer en milder van smaak dan kassie. Ceylon kaneel herken je aan dicht opgerolde pijpjes, kassie is meestal iets dikker en de pijpjes zijn hol. Het meeste kaneel die je in de winkel vindt, is kassie. De diepe, volle smaak van kassie doet het goed bij hartige gerechten, terwijl het fijnere Ceylon kaneel beter combineert bij zoet.

Kassie kaneel gebruiken in de keuken

De stevige schors van kassie kaneel kan goed tegen lang verhitten. Voeg kassie kaneel stokjes toe aan stoofgerechten voor een lekkere zoete toets. Kassie geeft vlees en zuur (bv. gestoofde rabarber) een krachtige smaak.

Ook in het Oosten wordt kaneel veelvuldig gebruikt: het maakt deel uit van het bekende Chinese vijfkruidenpoeder en wordt verwerkt in Indiase curry's en in paan. Ook Afrikaanse gerechten, zoals tajines, bevatten het zoete kassie kaneel.

Gebruik

Gebruik van kaneelstokjes

Je kan een kaneelstok toevoegen aan rijst, peren, wok of tajines en laat het stokje meesudderen.

Tip: Heel leuk is ook om een kaneelstokje als roerstokje toe te voegen aan warme chocolademelk of glühwein.

Gebruik van Kaneelstokken (kassie)

Gebruik van kaneelstokjes

Je kan een kaneelstok toevoegen aan rijst, peren, wok of tajines en laat het stokje meesudderen.

Tip: Heel leuk is ook om een kaneelstokje als roerstokje toe te voegen aan warme chocolademelk of glühwein.

Samenstelling

Natuurlijke Kassie kaneel stokjes van 8cm lang.

Bewaring en houdbaarheid

Kaneelstokken (kassie) is minstens houdbaar tot 31-03-2021 (100g), 30-05-2021 (500g). Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een omgeving waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Aanverwante Producten

Recepten

Appelcompote

Schil 1kg appels en snij in blokjes. Knijp het sap van 1 citroen erover. Meng met 200g suiker en 10g gemalen kaneel. Zet met een kaneelstokje en een steranijs 30 min. in de oven op 175° C.

Ijsthee met kaneel

Splits 1 vanillestokje. Voeg de twee helften van de vanillestok, sinaasappelplakjes van 1 1/2 sinaasappel, 2 kaneelstokjes, 40g rietsuiker en 8g Darjeeling thee toe aan 2 liter kokend water. Laat dit alles ongeveer tien minuten trekken. Laat het daarna afkoelen en nog een nacht trekken. Zeef de thee en serveer gekoeld.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar