Chiazaad

Chiazaad

Chiazaad

  • Rijkste plantaardige bron omega-3
  • Krachtmiddel Azteken
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Chiazaad recht uit de natuur

Chiazaadjes zijn de zaden in de bloemen van de chiaplant. Gedurende 5 maanden ontwikkelen deze zaadjes zich tot ze volgroeid zijn en hun volledige voedingswaarde hebben bereikt. Dan worden ze machinaal geoogst en schoongemaakt. Gebruik steeds chiazaden van de beste kwaliteit, zeker als je ze wil gebruiken voor je gezondheid.

De naam superfood waardig

Chiazaad bevat grote hoeveelheden omega 3 (18,6%) en omega 6 (6,8%) in ideale verhoudingen. Chiazaadjes zitten ook boordevol vezels (37,9%). Ze hebben hun plekje onder de superfoods dus zeker wel verdiend.

Krachtmiddel van de Azteken

Chiazaad was ooit een belangrijk voedingsmiddel van de Azteken. Zij beschouwden het als een goed hulpmiddel voor een betere alertheid, uithouding en algemeen welzijn. Krijgers die lange afstanden moesten afleggen kregen vaak een handje chiazaden mee voor extra energie onderweg.

Chiazaden gebruiken

Door hun neutrale smaak zijn chiazaden veelzijdig in gebruik. Bovendien geven ze je langer een vol gevoel. Strooi wat chiazaden in je muesli, havermout, yoghurt, smoothies of salade. Chiazaad geeft ook een lekkere toets aan brooddeeg. Gebruik hiervoor 5% van de hoeveelheid meel (25g per 500g meel).

Samenstelling

100% zuivere chiazaden, vrij van toevoegingen. Ons chiazaad bevat 18,6% omega-3.

Bewaring en houdbaarheid

Chiazaad is minstens houdbaar tot 30-07-2024 (350g), 30-05-2024 (1kg), 24-11-2022 (2.5kg). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Chiazaad

Voedingswaarde per 100g
Energie1825 kJ
Energie436 kcal
Koolhydraten2g
waarvan suikers1g
Eiwitten20g
Vetten31g
Verzadigde vetten3g
Vezels37.9g
Natrium20mg

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Aanverwante Producten

Recepten

Chiazaad boter

Om 100g boter te vervangen door chiazaad, meng je 10g chiazaad in 90g water. Laat de zaden een kwartiertje weken in het water zodat ze opzwellen. Het resultaat is een gelei-achtige substantie die prima werkt als plantaardige bindmiddel ter vervanging van boter in gebak.

Chiazaad ei

Om 1 ei te vervangen door chiazaad, meng je 1 eetlepel chiazaad in 3 eetlepels water. Laat de zaden een kwartiertje weken in het water zodat ze opzwellen. Het resultaat is een gelei-achtige substantie die prima werkt als plantaardige bindmiddel ter vervanging van ei in gebak.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar