Cacaoboter

Cacaoboter

Cacaoboter

  • Van superieure Criollo cacao
  • Vetstof voor bakken en braden
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Cacaoboter van topkwaliteit

Onze cacaoboter is een natuurlijk en onverhit product. Hierdoor blijft het grootste deel van de voedingswaarde behouden. Voor onze cacaoboter gebruiken we uitsluitend Criollo cacaobonen. Deze cacaoboon is ook wel bekend als de 'koningin der cacao's' vanwege haar superieure kwaliteit, zowel voor de smaak als voor de gezondheidsvoordelen.

Wat is cacaoboter?

Cacaoboter is het vet van de cacaoboon, verkregen door het uitpersen van cacaobonen. Cacaoboter is een van de basisbestanddelen van chocolade.

Cacaoboter als vetstof

Gebruik cacaoboter als vetstof in de plaats van boter of margarine, ideaal voor bakken en braden op hoge temperatuur. Bij kamertemperatuur is cacaoboter vast. Wil je ze gebruiken als vetstof op je boterham? Zet de pot cacaoboter op een zonnige dag dan even op de vensterbank of anders op de verwarming.

Samenstelling

Cacaoboter van biologische Criollo cacaobonen in handige kleine schijven.

Bewaring en houdbaarheid

Cacaoboter is minstens houdbaar tot 14-11-2021 (200g), 30-10-2021 (600g), 30-10-2021 (1.5kg). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Cacaoboter

Voedingswaarde per 100g
Energie3685 kJ
Energie896 kcal
Eiwitten0.2g
Vetten99.5g
Verzadigde vetten60.6g

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, schelpdieren, soja, sulfiet, vis en weekdieren worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Aanverwante Producten

Recepten

Zelf chocolade maken

Gebruik de volgende verhoudingen om zelf chocolade te maken. Dit zijn startverhoudingen. Naar gelang je smaak en voorkeur kan je de verhoudingen zelf wijzigen.

  • Pure chocolade 70%: 65% cacaomassa, 5% cacaoboter, 30% suiker of zoetstof.
  • Melkchocolade: 15% cacaomassa, 20% cacaoboter, 40% suiker of zoetstof, 25% melkpoeder.
  • Witte chocolade: 30% cacaoboter, 40% suiker of zoetstof, 30% melkpoeder, vanillepoeder.

Witte bonbons

Smelt 225g cacaoboter au bain marie. Blend tot een glad mengsel met 180ml cashewnotenboter, een flinke theelepel vanillepoeder en 5 - 6 eetlepels honing. Giet in kleine bonbonvormpjes en druk in elke bonbon een hele geroosterde amandel. Invriezen tot ze hard zijn en klaar. Bewaren in de koelkast.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar