Anijszaad bio

Anijszaad bio

Anijszaad bio

  • Niet besproeid
  • Zoete, warme smaak
  • Ideaal na een zware maaltijd
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Populaire smaakmaker in zoete en hartige gerechten

Anijszaad is een bijzonder veelzijdige smaakmaker in zowel zoete als hartige gerechten.De smaak is zoet en doet an drop denken.

Het wordt dan ook gebruikt in snoepgoed van over de hele wereld. Ook in likeur wordt vaak anijs gebruikt, denk maar aan Ouzo, Raki, Pastis en Anisette.

Anijszaadthee of anijsmelk kan helpen bij een zwaar gevoel na de maaltijd. Het werkt verlichtend en ontspannend.

Anijs van biologische teelt

Deze anijszaadjes zijn van biologische teelt volgens de Europese normen. Dus zonder chemische meststoffen, en zonder gebruik van pesticiden en herbiciden. Daardoor garanderen we extra zuivere kwaliteit. Het is 100% natuurlijk, zonder additieven, of bewaarmiddelen.

Bio anijs gebruiken

Anijsthee

Overgiet 1 theelepel anijszaad (eventueel verbrijzeld) met een kop kokend water. Laat 10 minuten afgesloten trekken. Anijszaad kan je mengen met andere zaden zoals fenegriek, venkel en karwijzaad voor een extra lekkere en gezonde thee.

Anijs in gerechten

Biologische anijs kan je  toevoegen aan brood, gebak, koekjes, fruit en peperkoek. In de Indische keuken is anijs onmisbaar in curry's en bij vis. Dit kruid is ook heerlijk bij groenten zoals pompoen en wortel. Zo maakt anijs deel uit van diverse Franse wortelgerechten. In Nederland is het nog steeds de traditie om anijszaad op beschuit met muisjes te geven bij een geboorte.

Anijszaad kan goed gecombineerd worden met piment, kardemom, kaneel, kruidnagel, komijn, venkel, knoflook, nootmuskaat, peper en steranijs.

Samenstelling

Zuivere anijszaadjes van biologische telt, zonder toevoegingen.

Bewaring en houdbaarheid

Anijszaad bio is minstens houdbaar tot 17-06-2021 (65g), 17-06-2021 (175g). Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, schelpdieren, soja, sulfiet, vis en weekdieren worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar