Amandelmeel

Amandelmeel

AmandelmeelAmandelpoeder

  • Van hele amandelen, niet van pulp
  • Weinig koolhydraten
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Amandelmeel van hele witte amandelen van de beste kwaliteit

Het amandelmeel of amandelpoeder van Pit&Pit is fijn, wit amandelmeel. Dit is amandelmeel van de beste kwaliteit en komt van amandelen die van het bruine vliesje zijn ontdaan. Hierdoor heeft het amandelmeel geen bittere en droge smaak.

Ons amandelmeel is gemaakt van de volledige amandel en niet van het goedkopere pulp. Dit amandelmeel bevat geen extra toevoegingen. Dit amandelmeel heeft een volle en stevige structuur. 

Lekker en gezond amandelmeel met weinig koolhydraten

Amandelmeel is niet alleen heel lekker, het is ook een gezond alternatief voor meel. Het amandelmeel van Pit&Pit is gemaakt van volledige witte amandelnoten, niet van pulp. Hierdoor heb je het beste van de amandelen in je meel zitten. Een supergezonde meelsoort dus. Amandelmeel bevat geen transvetzuren, heeft geen chemische bewerkingen ondergaan en amandelmeel heeft een erg laag gehalte aan koolhydraten. 

Amandelmeel als meelvervanger gebruiken

Amandelmeel zelf heeft een volle en stevige structuur. Gebruik amandelmeel als vervanger van andere meelsoorten in koekjes, cake, pannenkoeken, brood, gebak of wafels. Amandelmeel is ideaal voor het bakken tot 180°C. Het geeft een heerlijke, zachte en sappige smaak. Bakcreaties met amandelmeel drogen minder snel uit als je het in een goed gesloten pot bewaard. 

Of gebruik amandelmeel in combinatie met andere meelsoorten. Tarwemeel, speltmeel en boekweitmeel gaan heel goed samen met amandelmeel.

Puur genieten

Omdat dit amandelmeel enkel bestaat uit gemalen witte amandelen, kan je het ook zo eten. Eet je stiekem een lepeltje amandelmeel uit de pot? Wij vertellen het niet verder!

Samenstelling

Gemalen witte amandelen. Zonder toevoegingen.

Bewaring en houdbaarheid

Amandelmeel is minstens houdbaar tot 04-07-2020 (200g), 04-07-2020 (600g). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Amandelmeel

Voedingswaarde per 100g
Energie2596 kJ
Energie628 kcal
Koolhydraten4.3g
waarvan suikers4g
Eiwitten24g
Vetten55g
Verzadigde vetten4.4g
Vezels10g
Natrium20mg

Voorzorgen

Gebak of andere gerechten met amandelmeel kan je tot 1 week bewaren. Amandelmeel droogt niet snel uit. Bewaar het goed afgesloten in de koelkast of vries het gebak in.

Allergeneninfo

Dit product bevat volgende allergenen: noten. Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een omgeving waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar