Zweeds kruidenbitter

Zweeds kruidenbitter

Kant en klare Zweedse kruidenbitterZweedse kruiden elixir Maria Treben

(3)
  • Kant en klaar
  • Authentieke samenstelling

Kant-en-klaar dus eenvoudig te gebruiken

Het traditionele Zweeds kruidenbitter is een kant-en-klare kruidendrank om zo te gebruiken. Het is een combinatie van diverse kruidenextracten die steunt op eeuwenoude botanische kennis. Naar traditioneel recept van Maria Treben.

Zweedse kruiden vol bitterstoffen

De bittere smaak van het Zweedse kruidenbitter komt door de bitterstoffen. Je kan het Zweedse kruidenbitter oplossen in vruchtensap om de bittere smaak wat te verdoezelen.

Gebruik van Zweeds kruidenbitter

Zweeds kruidenbitter inwendig

Los max. 2 theelepels kruidenbitter in een kop kruidenthee of een glas water of vruchtensap.

Hoe vaak je het zweedse kruidenbitter gebruikt, hangt af van je doel:

  • Voor een maximaal gunstig effect: max. 3 keer per dag
  • Voor het bestendigen van de positieve werking: 's ochtends en 's avonds
  • Onderhoudsdosis: enkel 's ochtends

Zweeds kruidenbitter uitwendig

Doordrenk een watje met het Zweedse kruidenbitter en leg het op de pijnlijke plaats. Leg er een verband of doek omheen en laat ong. 4 uur inwerken.

 
Interessant? Deel dit op:

Samenstelling

Saffraan, Myrrhe, Zilverdistel, Alsem, Senneblad, Manna, Engelwortel, Kamfer, Vent. thereak zonder opium, Rabarberwortel, Zedoare wortel volgens recept van Maria Treben in water met 38% alcohol.

Bewaring en houdbaarheid

Zweeds kruidenbitter is minstens houdbaar tot 01-08-2020 (0.15l), 01-05-2020 (0.5l). Droog, donker en koel bewaren.

Voorzorgen

Kamfer

Het Zweedse kruidenbitter bevat kamfer. Dit sterk geurend kruid is erg krachtig, maar kan soms allergische reacties geven. Daarom zijn er ook Zweedse kruiden beschikbaar zonder kamfer.

Bij uitwendig gebruik

Voor het gebruik met zweedse kruiden kan je de huid eerst met goudsbloemzalf insmeren. Zonder goudsbloemzalf als beschermlaag kan het zweeds kruidenbitter te sterk reageren op een gevoelige huid en kan deze gaan irriteren.

Aanverwante Producten

De mening van andere klanten

Top product

Eigenlijk wilde ik het zelf maken, maar vond het best prijzig om kruiden en anderhalve liter jenever te betalen, terwijl ik niet wist wat het recept zou doen. Daarom had ik dit kant en klare recept gekocht. Het doet werkelijk waar het voor staat; Na twee dagen was m'n erge keelpijn verdwenen. Naar mijn mening dus een top product!

door Leanne

Er gebeurt wat wordt beloofd!!!

Het staat bekend als een 'wondermiddel' en voor mij was dit het laatste redmiddel. (...) Ik kan weer dingen doen die niet meer mogelijk waren en door anderen gedaan moesten worden. (...) Kortom is ben er reuze blij mee. (een deel van deze beoordeling is verwijderd vanwege wettelijke beperkingen)

door Harm

niet direct aangenaam, maar leuk om te experimentern

Ooit waren bitters, tincturen en elixers bij mensen van stand en smaak een onderdeel van de borrel rituelen. Waarschijnlijk door de verzoeting van alles uit de voedselindustrie is dat uit zicht geraakt. In het algemeen zijn bittere en complexe smaken zoals door kruiden toepassing in voedsel en drank aanleiding om aandachtiger - dus matiger- te consumeren. Soms ook om inferieure basissmaken te maskeren. We hadden in NL nog maar een 1/2 eeuw geleden een ruime collectie bitters. van o.m. fa. Catz&zoon van Pekela. Ze dienden om de saaie toen soms muffe smaak van Jonge Klare met een paar druppeltjes op te kikkeren en bij te kleuren. Een bekende was Angustora. Bestel in een oude zaak maar eens een Jonge Angst!

Een heel andere bitter toepassing is de bitter gemaakte wijn. Vooral de Italianen zijn daar goed in. Koop het in dat land want nog echt bitter. Voor export naar NL worden ze aangezoet.en ze zijn uit de mode, zeker bij de jeugd. De mooiste is Fernet Branca. In Dld een goed alternatief voor Underberg. Mooi om in NL de Beerenburg wat pitteiger te maken.

Dus ik dacht deze kleine Zweedse zal ook wel zo iets zijn. Nee dus; De kamferachtige smaken overheersen het bitter maar zijn wel uniek. Na even wennen is een paar druppels in een glas water best een reden om meer water te drinken. In de jonge jenever is een druppeltje ook wel grappig en je hoeft er geen tweede meer.na. Ik denk dat er zo wel meer te ontdekken valt.. Ik ben benieuwd naar ervaringen van anderen.

door j.smit

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar