Zwarte thee Nilgiri Thiashola bio

Zwarte thee Nilgiri Thiashola bio

Zwarte thee Nilgiri Thiashola bio Camellia sinensis

  • Frisse, licht-scherpe verfijnde smaak
  • Aroma van verse bloemen
  • SFTGFOP1
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Biologische kwaliteitsthee uit Zuid-India

Bij onze zoektocht naar een fijne thee uit het zuiden van India kwamen we terecht in de tuin van Thiashola. Deze biologisch gecertificeerde theeplantage ligt in het hartje van het Nilgiri gebergte in Zuid-India.

In de Thiashola tuin gebruikt men uitsluitend de Orthodoxe verwerkingsmethode. Hierbij worden de verse theeblaadjes machinaal gerold om zo grote stukjes losse thee van hoge kwaliteit te maken. De meeste theeproductie in Zuid-India gebeurt volgens de industriële CTC-methode waarbij cylindervormige rollen met scherpe tandjes de theeblaadjes pletten, scheuren en rollen.

Verfijnde smaak en mooie kleur

Thiashola zwarte thee is robuust, maar heeft tegelijkertijd een frisse, licht-scherpe verfijnde smaak. De theebladen zijn veelkleurig en ongelijk met groene vlekken. De kleur van een kopje Nilgiri Thiashola zwarte thee is koper-rood en heeft een heerlijk aroma van verse bloemen. Van deze fijne thee kan je de hele dag door genieten.

Topkwaliteit SFTGFOP1

De kwaliteit van losse thee wordt vaak aangeduid met een afkorting. Onze zwarte thee Nilgiri Thiashola is een SFTGFOP1-thee: Super Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe van de eerste kwaliteit. Dit is de hoogst mogelijke kwaliteit en wijst op hele, jonge theeblaadjes met lichte uiteinden.

Gebruik

2 tl voor 1,75 dl water (op 100°C). Laat de thee 2 minuten trekken.

Samenstelling

Zwarte thee Nilgiri Thiashola bio.

Bewaring en houdbaarheid

Zwarte thee Nilgiri Thiashola bio is minstens houdbaar tot 01-11-2023 (50g). Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar