Zwarte peper Lampong

Zwarte peper Lampong

Zwarte peper Lampong

  • Sterk en pittig
  • Favoriet van topchefs
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Van groene peperbessen naar zwarte peperbolletjes

Deze zwarte peper is eigenlijk een groene bes die door een traditioneel droogproces zwart wordt. In het uiterste zuiden van Sumatra, in indonesië, gebeuren alle onderdelen van de teelt (plukken, drogen, sorteren) nog volledig met de hand.

De groene peperbessen worden op grote houten matten heel traag gedroogd, door de matten voortdurend vochtig te houden onder de hete tropische zon. Het spel van nat houden en verdamping transformeert de groene peperbessen tot zwarte peperbollen.

Een stevige, pikante peper

Lampong peperbessen zijn eerder klein en hebben een pittige smaak omdat ze meer piperine bevatten dan de meeste zwarte pepers. Toch is smaakpalet van deze peper erg breed, met toetsen van hout en munt. Bovendien blijft de frisheid van de groene bes bewaard. Top-chefs beschouwen Lampong daarom als een van allerbeste zwarte pepers.

Gebruik

Om het volledige rijke smaakpalet van je Lampong peperbolletjes te openen, kan je ze het beste pletten in een vijzel met stamper vlak voor je het gaat strooien over je gerecht. Deze pikante peper gebruik je bij gebraden vlees en gebakken champignons. Het tilt je risotto hoog op, en het past geweldig bij fijne witte vis.

Samenstelling

Hele Lampong peperbolletjes, 100% natuurlijk en zonder toevoegingen.

Bewaring en houdbaarheid

Zwarte peper Lampong is minstens houdbaar tot 20-06-2023 (100g). Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, schelpdieren, soja, sulfiet, vis en weekdieren worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar