Zwarte knoflookpoeder bio

Zwarte knoflookpoeder bio

Zwarte knoflookpoeder bio

  • Milde, zoete smaak
  • Vol opneembare antioxydanten
  • Favoriet ingrediënt van topchefs
  • Handige poedervorm
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Wat is  zwarte knoflook?

Om zwarte knoflook te verkrijgen worden knoflookbollen en losse teentjes wekenlang  onder juiste temperatuur en vochtigheidsgraad  geplaatst. Door dit zorgvuldig gecontroleerd verwarmingsproces wordt de look gefermenteerd. Tijdens het fermentatieproces vormen de suikers en aminozuren samen melanoïdine, waardoor de teentjes zwart en zacht worden.

Twee maal zo gezond, twee maal zo lekker

De transformatie van witte naar zwarte look heeft onvermoede positieve gevolgen. Tijdens het fermenteren komen er haast 2 keer zo veel  antioxidanten vrij. Dus kunnen we zeggen dat zwarte knoflook bijna 2x zo gezond is als witte knoflook. Witte knoflook bevat immers overwegend allicine, een stof die enkel oplosbaar is in vet. Zwarte knoflook daarentegen bevat S-Allycysteine, en is daardoor oplosbaar is in water. Dit betekent dat het lichaam de antioxidanten sneller en gemakkelijker absorbeert.

Door de zachte, geleiachtige textuur en rijke smaak gebruik je het als een ingrediënt, of gewoon als een gezonde snack. De knoflooksmaak wordt mild, een beetje zoet met tonen van melasse, balsamico en chocolade. Daarom is zwarte look helemaal in bij de topchefs.

Biologische zwarte look in handig poeder, zonder toevoegingen

Zwart knoflookpoeder bestaat uit biologische zwarte knoflook die op lage temperatuur is gedehydrateerd en vervolgens is geplet. Er worden geen additieven, bewaarmiddelen of andere toevoegingen gebruikt. Zwarte look-poeder is handig in gebruik, je kan het zo in gerechten strooien, of over het afgewerkte gerecht voor een mooi effect.

Zwarte look gemalen gebruiken

Gebruik zwart lookpoeder in soepen, salades, hummus, ijs, eieren, sauzen, Griekse yoghurt, vinaigrette en nog veel meer voor verbeterde smaken! Zwarte knoflook is klaar voor gebruik en kan worden toegevoegd aan recepten met of zonder koken.

Samenstelling

100% natuurlijke, biologische zwarte look, zonder enige toevoeging.

Bewaring en houdbaarheid

Zwarte knoflookpoeder bio is minstens houdbaar tot 03-05-2024 (125g), 03-05-2024 (350g). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Zwarte knoflookpoeder bio

Voedingswaarde per 100g
KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar