Zwart vlozaad

Zwart vlozaad

Zwart vlozaad Plantago afra

  • Rijk aan vezels
  • Extra kleine zaadjes
  • Groot zwelvermogen
  • Handig in gebruik
  • 100% natuurlijk en zonder additieven
  • Kwaliteitsgarantie van de Europese Pharmacopée

Zwart vlozaad/psylliumzaad van farmaceutische kwaliteit

Ons zwarte vlozaadjes - ook gekend als psylliumzaad - zijn van farmaceutische kwaliteit. Ze zijn getest op actieve inhoudstoffen, waardoor wij een optimale kwaliteit kunnen garanderen. Dit vlozaad is 100% zuiver en vrij van toevoegingen. Zwart vlozaad is van nature kleiner dan blond lijnzaad. De werking is hetzelfde.

Het oog wil ook wat

Deze zwarte vlozaadjes zijn gelijkwaardig aan de bruine vlozaden, maar krijgen soms de voorkeur door hun mooie, glanzend zwarte kleur. Ze ogen mooi en door hun kleine formaat zijn ze wel eens meer geliefd. 

Verschil tussen vlozaad en vlozaadvezels

Psylliumzaad of vlozaad zijn de hele zaden. Een zelfde hoeveelheid psylliumhusk of vlozaadvezels bevat 3 maal zoveel vezels dan psyllium zelf. Van psylliumzaad heb je dus meer nodig voor het zelfde resultaat. Toch vinden sommige mensen vlozaad handiger om te gebruiken. Het geeft een minder slijmerig gevoel in je mond dan het psylliumhusk.

Gebruik

Gebruik maximum 2 eetlepels per dag met 2 glazen water, vruchtensap, soep of andere vloeistof. Een theelepel is vaak al voldoende. Je kan vlozaad ook verwerken in brood, yoghurt, muesli en rijstpap.

Psylliumzaad wordt ook vaak gebruikt bij zandkuur voor paarden.

Samenstelling

Zuiver zwart vlozaad of psylliumzaad. Zonder toevoegingen.

Bewaring en houdbaarheid

Zwart vlozaad is minstens houdbaar tot 05-05-2024 (250g), 05-05-2024 (750g). Droog, donker en koel bewaren.

Voorzorgen

Voldoende drinken bij het gebruik van psyllium. Geneesmiddelen neem je best met min. 1 uur voor of na van psyllium. Bij kinderen (6 - 12 jaar) het gebruik beperken tot max. 1 eetlepel per dag.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Aanverwante Producten

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar