Zwart sesamzaad

Zwart sesamzaad

Zwart sesamzaad

  • Niet gepeld
  • Meer uitgesproken smaak dan wit
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Zwarte sesam, de gezonde oervorm onder de sesamzaadjes

Zwart sesamzaad zit boordevol gezonde inhoudsstoffen. Het is een ongepelde sesamsoort die hun donker vliesje hebben behouden. Binnenin zit een wit zaadje. Door het zwarte vlies hebben zwarte sesamzaadjes een veel hogere voedingswaarde dan de witte varianten.

Zwart sesamzaad wordt al sinds jaren gebruikt om het verouderingsproces tegen te gaan. Daarnaast bieden zwarte sesamzaden een uitzonderlijke grote waaier aan gezondheidsvoordelen.

Het juiste zwarte sesamzaadje is super gezond

Kwaliteitsvolle, biologische zwarte sesamzaadjes zijn super gezond. Vanwege de populariteit wordt zwart sesamzaad veel aangeboden, maar hierdoor kom je ook zaden tegen van een heel slechte kwaliteit. 

Speur het internet af en je vindt gigantisch veel informatie over de gezonde werking van sesamzaad. Het lijkt wel tegen alles te helpen en zit boordevol werkzame inhoudsstoffen. Maar dit is enkel op voorwaarde dat je kiest voor een heel goede kwaliteit van zaadjes en daar loopt het soms wel eens fout. 

Kies voor de beste kwaliteit van sesamzaad en je gezondheid krijgt een mega boost. Het leuke aan sesamzaad is dat je het werkelijk overal in kan gebruiken. Wij gaan steeds voor de allerbeste kwaliteit voor jouw gezonde en lekkere keuken.

Zwart sesamzaad roosteren voor sterkere smaak

Het best kan je de zwarte sesamzaadjes even roosteren. Geroosterde zwarte sesamzaadjes versterken en verbeteren de uitgesproken en nootachtige smaak. Rooster 5-7 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C. Laat ze echter niet te lang roosteren of op te hoge temperatuur roosteren, omdat dit de zaadjes bitter en ongezond maakt.

De zaad vervangt de noot bij notenallergie

Heb je zelf een notenallergie of kook je voor iemand met een notenallergie, dan biedt dit zwarte sesamzaad hulp bij uitstek. Door de uitgesproken notensmaak kan dit zwarte sesamzaad noten makkelijk vervangen in al je gerechten waar je met noten werkt. Zo kunnen ook personen met een notenallergie een geweldige smaakbeleving ervaren van jouw heerlijke gerechten.

Verschil tussen wit en zwart sesamzaad

Zwart sesamzaad heeft een rijkere, vollere smaak en geeft een verrassend aroma van noten. De smaak is meer uitgesproken dan bij de witte zaden. Het geeft een milde textuur aan gerechten. Bij het zwarte sesamzaad zijn de gezondheidsvoordelen nog meer uitgesproken dan bij de witte zaden. Zwart sesamzaad wordt veel gebruikt in China en Japan.

Zwarte sesamzaadjes gebruiken

Zwart sesamzaad geeft smaak aan Chinese wok en rijstgerechten en geeft kip en vis een bijzondere korst. In Japan worden ze gebruikt bij Goma shio. Licht geroosterd zijn ze ook bijzonder in het deeg van zelfgemaakt plat brood of maak een knapperige topping voor brood van venkel, maanzaad en zwart sesamzaad. Zwarte sesamzaadjes zorgen voor een unieke en bijzondere smaak en geven een mooi uitzicht aan zelfgedraaide ijs.

Zwarte sesamzaden zijn goed te combineren met bonen, aubergine, courgette, groene groenten, vis, kip, noedels, rijst en ijs. Het is ook lekker met kruiden zoals kardemom, chilipoeder, kaneel, kruidnagel, koriander, gember, nootmuskaat, oregano, peper en tijm.

Samenstelling

Zwarte sesamzaadjes van biologische teelt.

Bewaring en houdbaarheid

Zwart sesamzaad is minstens houdbaar tot 28-02-2022 (100g), 28-02-2022 (250g), 28-02-2022 (750g). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Zwart sesamzaad

Voedingswaarde per 100g

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Aanverwante Producten

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar