Nori vellen

Nori vellen

Nori vellen Yaki nori

  • Geroosterde zeewiervellen
  • Voor sushi

Geschepte zeewiervellen

Zeewiervellen worden gemaakt door fijngemalen zeewierpulp in een platte zeef te scheppen. Het pulp droogt uit en vormt vellen van zo’n 18x20cm. Die vellen roosteren we dan, waardoor ze mooi groen kleuren. Het zeewier is afkomstig van een bepaalde zeewierfamilie (Porphyra) in de groep van de roodalgen. Vandaar dat de kleur van de vellen soms lichtjes verschilt.

Zelfgemaakte sushi

Gebruik nori voor gerolde sushi (makizushi), puntzaksushi (temaki) of rijstpakketjes (onigiri). De nori dient als jasje, met de mooie glanzende kant naar buiten.

Snijd smalle reepjes uit de vellen en gebruik als garnering of smaakmaker in salades, soepen en noedelgerechten. Gebruik nori eens als decoratief lintje om een plakje omelet of een stukje paling op een wat rijst te binden.

Samenstelling

Zeewiervellen van nori. We voeren strenge analyses uit, waardoor we je natuurlijk, gezond en voedzaam zeewier kunnen garanderen. Helemaal zuiver en zonder toevoegingen.

Bewaring en houdbaarheid

Nori vellen is minstens houdbaar tot 26-06-2023 (140g). Droog, donker en koel bewaren.

Aanverwante Producten

Recepten

Nori-mosterd

Kies een basisrecept voor mosterd naar keuze. Voeg aan 125g mosterd 1 vel geroosterde en verkruimelde nori en 1 el sojasaus toe.

Nori-kikkererwten spread

Blend 1 kleine avocado, 400g gekookte kikkererwten, 1-2 eetlepels tamari sojasaus, 1 eetlepel witte wijnazijn en enkele versnipperde nori vellen in een blender.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar