Sushi Nori geroosterd zeewier

Sushi Nori geroosterd zeewier

Geroosterde Sushi Nori zeewiervellenYaki Nori, norivellen, zeewiervellen, sushi-zeewier, sushivellen, haidai

  • Voor gerolde sushi, puntzak sushi of rijstpakketjes

Geschepte zeewiervellen

Nori wordt gemaakt door fijngemalen zeewierpulp in een platte zeef te scheppen. Deze worden gedroogd tot dunne vellen van zo’n 18×20 cm. Het wordt niet van één specifiek soort zeewier gemaakt maar wel uit één zeewierfamilie (Porphyra). Vandaar dat de kleur wat kan verschillen.

Verschillende manieren om te gebruiken

Deze norivellen kan je op verschillende manieren gebruiken. Je gebruikt ze in “gerolde sushi” (makizushi), in “puntzak sushi” (temaki) of “rijstpakketjes” (onigiri), met de mooie glanzende kant naar buiten. Of je snijdt smalle reepjes en gebruikt deze als garnering of smaakmaker in salades, soepen en noodle gerechten. Probeer eens nori als lintje om bijvoorbeeld op decoratieve wijze een plakje omelet of paling op een blokje rijst te binden. Nori plak je dicht door het uiteinde een beetje vochtig te maken. Officieel hoor je een vel voor gebruik even door een gasvlam te halen, maar let op want hierdoor misvormt het vel een beetje. Je mag dit ook gewoon weglaten.

Samenstelling

Geroosterde sushi nori zeewiervellen.

Bewaring en houdbaarheid

Sushi Nori geroosterd zeewier is minstens houdbaar tot 25-02-2022 (140g). Droog, donker en koel bewaren.

Aanverwante Producten

Recepten

Nori-mosterd

Kies een basisrecept voor mosterd naar keuze. Voeg aan 125g mosterd 1 vel geroosterde en verkruimelde nori en 1 el sojasaus toe.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar