Xylitol

Xylitol

Xylitol Berkensuiker

  • Minder calorieën, maar zo zoet als suiker
  • Uitstekend voor bakproducten of desserts
  • Uit Finland
  • Lage GI

Gezonde suikervervanger

Met xylitol maak je gezonde desserts en gebak. Xylitol is een natuurlijke suikervervanger met een lage GI. Xylitol bevat de helft minder calorieën dan gewone suiker, maar smaakt net zo zoet.

Xylitol of kristalsuiker?

Xylitol is een gezonder alternatief voor kristalsuiker. Xylitol heeft een lage glycemische index (GI) van 13. Ter vergelijking: kristalsuiker heeft een GI van 70. Xylitol bevat maar liefst 40% minder calorieën en smaakt toch net zo zoet als kristalsuiker. De korrel is iets grover en klontert minder snel.

Van Finse berken

Onze xylitol wordt gemaakt van xylose uit duurzaam geteelde berken in Finland. Door middel van hydrogenatie in een nikkel catalysator verkrijgen we xylitol uit xylose. Deze productie is volledig vrij van genetische manipulatie. Onze producent gaat spaarzaam om met water en energie om de CO2-uitstoot te beperken.

Wat betekent E967?

Xylitol wordt ook aangeduid met het E-nummer E967. Dit betekent dat de Europese Unie het goedkeurt als additief voor voedingsmiddelen. Xylitol geeft een natuurlijke zoete smaak aan bv. koekjes, gebak en snoepgoed. Alle xylitol heeft hetzelfde E-nummer, ongeacht de herkomst en de productiewijze.

Gebruik

Gebruik xylitol net als suiker en in dezelfde hoeveelheden. Gebruik maximum 9 tot 12g per persoon per dag. Xylitol is makkelijk oplosbaar en bestendig tegen warme temperaturen. Gebruik het om cakes en koekjes te bakken of om ijs, desserts en sauzen te maken. Voor confituur en jam gebruik je best onze xylitol geleersuiker.

Samenstelling

Xylitol uit duurzaam geteelde berken in Finland. 100% natuurlijk, vrij van genetische manipulatie en zonder additieven.

Bewaring en houdbaarheid

Xylitol is minstens houdbaar tot 17-05-2024 (160g), 10-04-2024 (400g), 18-02-2024 (1.2kg). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Xylitol

Voedingswaarde per 100g

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar