Woudhoning

Woudhoning

Woudhoning

  • Uit Spaanse wouden
  • Van nectar en honingdauw
  • Diepe, krachtige smaak
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Krachtige biologische woudhoning

Onze biologische woudhoning is samengesteld uit nectar en honingdauw van pijnbomen, dennen en verschillende loofboom soorten. Dat geeft een diepe smaak aan deze honing.

Uitsluitend Europese honing

Onze woudhoning is uitsluitend van Europese oorsprong. Hij is biologisch, onbewerkt, puur en natuur-zuiver. Hij bevat geen toevoegingen en is op een natuurlijke manier, zonder opwarming, verwerkt. Deze honing voldoet aan hoge kwaliteitsnormen en is onderworpen aan een uitgebreide analyse.

Onze honing wordt zorgvuldig gecontroleerd zodat we er zeker van zijn dat de bijen geen suiker bijgevoederd krijgen tijdens de bloeiperiode.

Biologisch, onbewerkt en ongemengd

Ongemengde, biologische honingsoorten vertonen van nature grotere kleurverschillen. Dat fenomeen wordt nog versterkt door oogstperiode, temperatuurverschillen, transport en bewaaromstandigheden. Daarom worden verschillende oogsten vaak gemengd.

Maar voor deze hoge kwaliteitshoning hebben besloten om dàt net niet te doen. Deze honing wordt meteen verwerkt zoals hij is en niet bewaard of gemengd met andere loten.

Grote kleurverschillen in deze bio woudhoning zijn dus mogelijk. Deze honing is bovendien gevoeliger voor temperatuurverschillen en voor kristallisatie. Natuurlijke fenomenen die in het geheel geen afbreuk doen aan de natuurlijke kwaliteit. Integendeel, het is er het beste bewijs van!  

Gebruik

Een heerlijke honing op de boterham of beschuit, of om te verwerken in dranken en gerechten. Deze honing is uiterst geschikt voor marinades, en in oosterse gerechten.

Samenstelling

Woudhoning van Europese oorsprong. Biologisch, natuur-zuiver en zonder additieven. De bijen worden tijdens de bloeiperiode niet bijgevoederd.

Bewaring en houdbaarheid

Woudhoning is minstens houdbaar tot 30-09-2022 (200g). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Woudhoning

Voedingswaarde per 100g

Voorzorgen

Onbewerkte honing kan gaan kristalliseren. Dit herken je aan een witte neerslag. Deze kristallisatie is volkomen natuurlijk. Het doet geen afbreuk aan de kwaliteit. Maak gekristalliseerde honing weer vloeibaar door de honingpot enige tijd in handwarm water (maximum 40°C) of op de verwarming te plaatsen. Let op dat de honing niet te warm wordt. Dan verdwijnen heel wat voedingsstoffen. Roer in de licht opgewarmde honing om de natuurlijk romige of vloeibare textuur te herstellen. Opwarming kan een effect hebben op de kleur van de honing. Ook dat is een volkomen natuurlijk fenomeen.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Recepten

Woudhoning marinade 

Meng 60ml olijfolie, 60ml rode wijnazijn, 60ml woudhoning, 2 eetlepels zachte mosterd, en een snuif zwarte Timut peper uit de vijzel. Marineer er kip, varkensvlees of tofu mee gedurende enkele uren in de koelkast. Of druppel het als een vinaigrette of een slaatje van waterkers.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar