Basmatirijst wit bio

Basmatirijst wit bio

Basmatirijst wit bio

  • Aromatisch, kleeft niet
  • Kooktijd: 8-12 min
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Gebalanceerde witte rijst

Basmatirijst is populair en bekend over de hele wereld. De lange, dunne rijstkorrels hebben een opvallende geur, zoete smaak en zachte textuur. Deze witte basmatirijst is een heerlijke, licht verteerbare rijst met een gebalanceerd karakter.

Een puur product

Onze witte basmatirijst is een puur product, zonder toegevoegd aroma. Het is niet te vergelijken met namaakversies die vaak andere rijstsoorten of aroma's bevatten.

Aromatische, geurige basmatirijst

Basmati betekent "welriekend" in het Hindi. Dit verwijst naar het typische aroma van deze bijzonder geurige rijst.

Aan de voet van de Himalaya groeit de beste basmatirijst

Onze witte basmatirijst wordt geteeld aan de uitlopers van de Himalaya. Het is alleen daar dat het karakteristieke aroma van deze rijst zich ten volle ontwikkelt. Elk jaar zorgen hevige moessonregens voor de aanvoer van vruchtbare grond uit de bergen. De mist vanuit de Himalaya, de specifieke bodemsamenstelling en het klimaat met milde dagen en koele nachten versterken de ontwikkeling van het delicate aroma nog verder. Het uiteindelijke aroma wordt verkregen door de rijst na de oogst nog minstens 1 jaar verder te laten rijpen. 

Onze witte basmatirijst heeft rustig de tijd gekregen om na de oogst lang verder te rijpen en is hierdoor een rijst met perfecte smaak en aroma, een topper voor al je rijstgerechten.

Witte basmatirijst gebruiken

Basmatirijst gebruik je als vervanger voor andere rijstsoorten en doet het goed bij Oosterse gerechten. Spoel rijst af voor gebruik. Per kop rijst gebruik je 1,5 kop water. 

Kooktijd: 8-12 minuten.

Samenstelling

Witte basmatirijst. Biologisch, 100% natuurlijk en zonder additieven.

Bewaring en houdbaarheid

Basmatirijst wit bio is minstens houdbaar tot 30-03-2023 (1.2kg), 30-03-2023 (3.5kg). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Basmatirijst wit bio

Voedingswaarde per 100g
Energie1490 kJ
Energie356 kcal
Koolhydraten77.8g
Eiwitten6.67g
Vetten1.1g
Vezels2.2g

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Recepten

Snelle wok met basmati en omelet

Roerbak wat fijngesneden lente-uitjes, knoflook, gember en chilipeper in een hete wok met rijstolie. Voeg gekookte basmatirijst toe en bak tot deze warm en knapperig is. Maak een kuiltje in de rijst en breek er een ei in. Laat het ei half stollen en roer het met eetstokjes door de rijst. Werk af met verse koriander.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar