Basmatirijst wit

Basmatirijst wit

Witte biologische basmatirijst

  • Aromatische rijst
  • Kleeft niet
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Witte basmatirijst

Basmati rijst is populair en bekend over de hele wereld. De lange, dunne rijstkorrels hebben een opvallende geur, een zoete smaak en een zachte textuur. Onze witte, zuivere basmati rijst is een heerlijke, licht verteerbare rijst. Deze basmatirijst is puur en zonder toegevoegde additieven of andere rijstsoorten. Bovendien wordt de rijst biologisch geteeld.

Basmatirijst gebruik je als vervanger van andere rijstsoorten en doet het goed bij Oosterse gerechten.

Aromatische, geurige basmatirijst

Basmati betekent welriekend in het Hindi. Dit verwijst naar het typische aroma. Basmati is een geurige rijst. Er zijn veel soorten Basmati rijst. Onze Basmati rijst wordt geteeld in het noorden van India in de uitlopers van het Himalaya gebergte aan de grens met Nepal. Elk jaar zorgen de hevige moessonregens voor nieuwe aanvoer van vruchtbare grond uit de bergen. Het is alleen daar dat het karakteristieke aroma ten volle wordt ontwikkeld door de mist van de bergen en de specifieke bodemsamenstelling. Het klimaat met milde dagen en koele nachten versterkt daarbij nog de ontwikkeling van het delicate aroma. Het uiteindelijke, delicate en heerlijke aroma wordt verkregen door na de oogst de rijst nog minstens 1 jaar verder te laten rijpen.

Onze Basmati rijst is afkomstig van pure selectie variëteiten en wordt geteeld zonder pesticiden. Bovendien blijft deze Basmati rijst nog minstens een jaar na de oogst rijpen. Dat geeft een perfect gebalanceerde smaak en aroma en maakt onze Basmati rijst tot een echte topper voor al je rijstgerechten.

Gebruik van Basmatirijst wit

Spoel de rijst af voor gebruik. Per kop rijst gebruik je 1,5 kop water. Kooktijd ca. 8-12 min.

Samenstelling

Zuivere, biologische witte basmatirijst.

Bewaring en houdbaarheid

Basmatirijst wit is minstens houdbaar tot 30-05-2021 (1.2kg), 30-05-2021 (3.5kg). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Basmatirijst wit

Voedingswaarde per 100g
Energie1490 kJ
Energie356 kcal
Koolhydraten77.8g
Eiwitten6.67g
Vetten1.1g
Vezels2.2g

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een omgeving waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar