Wilde rijst

Wilde rijst

Wilde rijst Manomin

  • Zeer gezonde grassoort
  • Kooktijd: 45-60 min
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Onbewerkte wilde rijst

Onze wilde rijst is pure wilde rijst zonder toevoegingen. Wilde rijst is duurder dan andere rijstsoorten en wordt daardoor vaak gemengd met gewone rijst. Onze wilde rijst is 100% wilde rijst. En dat proef je. Het is geteeld zonder gebruik van pesticiden en herbiciden. 

Wilde rijst is lang en donkerbruin. Eenmaal gaar breken de zaden open en laten ze hun witte binnenkant zien. Wilde rijst heeft een lichte notensmaak.

Rijst zonder rijst

Wilde rijst is geen echte rijst, maar de zaden van een Noord-Amerikaanse grassoort. Dit gras groeit in rustig, ondiep water aan de randen van moerassen. De grasstengels zijn tot 2 meter lang.

Heilig graan voor de Indianen

Ooit at de inheemse Noord-Amerikaanse bevolking wilde rijst als basisvoedsel. Vanuit kano's oogstten ze de zaden door er met houten stokken tegen te slaan. De rijpe zaadjes vlogen in de lucht en kwamen in de kano terecht. Terug aan wal moesten de Indianen ze enkel nog uit de kano scheppen. Het graan kreeg een belangrijke culturele en religieuze betekenis. Het was zo geliefd dat sommige stammen het de naam "manomin" of "heilig graan" gaven.

Zeer gezonde en voedzame grassoort

Wilde rijst is bijzonder voedzaam en bevat meer eiwitten dan gewone rijst. Het zit ook boordevol gezonde voedingsstoffen. In China gebruiken ze wilde rijst soms als groente. Wilde rijst is ook geschikt als vervanger voor witte rijst.

Wilde rijst gebruiken

Wilde rijst past goed bij gevogelte, wild of schelpdieren. Ook een echte aanrader in combinatie met pompoen, pompoenpitten of gedroogd fruit. Spoel de wilde rijst voor gebruik af. 

Kooktijd: 45-60 minuten.

Samenstelling

Onbewerkte wilde rijst. Biologisch, 100% natuurlijk en zonder additieven.

Bewaring en houdbaarheid

Wilde rijst is minstens houdbaar tot 01-10-2022 (350g), 01-10-2022 (1kg). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Wilde rijst

Voedingswaarde per 100g
Energie1494 kJ
Energie357 kcal
Koolhydraten68.7g
waarvan suikers2.5g
Eiwitten14.7g
Vetten1.1g
Verzadigde vetten0.2g
Vezels6.2g
Natrium8mg

Voorzorgen

Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Aanverwante Producten

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar