Wilde rijst

Wilde rijst

Wilde rijst zonder rijstIndiaanse rijst, Manomin, Zizania

  • Zeer gezonde grassoort
  • Niet gemengd met andere rijstsoorten
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Pure wilde rijst

Onze wilde rijst is pure wilde rijst zonder toevoegingen. Wilde rijst is duurder dan andere rijstsoorten en wordt daardoor vaak gemengd met gewone rijst. Bij ons vind je pure, natuurlijke wilde rijst, niet gemengd met andere rijstsoorten. Het is geteeld zonder gebruik van pesticiden en herbiciden.

Wilde rijst is geen rijst

Wilde rijst is geen echte rijst maar een grassoort. Wilde rijst is een moerasgras en groeit in rustig, ondiep water in Noord-Amerika. De stengels zijn tot 2 meter lang. Ooit was wilde rijst basisvoedsel voor de inheemse Indiaanse bevolking. Indianen oogsten traditioneel wilde rijst vanuit een kano. Met houten stokken sloegen ze tegen de rijpe graanhoofden zodat de zaden in de kano belanden. Bij sommige indiaanse volkeren speelt wilde rijst een belangrijke culturele, religieuze en economische rol. Zij noemen dit gewas dan ook Manomin, wat "heilig graan" betekent.

Wilde rijst zijn lange, donkerbruine, cilinderachtige zaden die, eenmaal gaar, openbreken en hun witte binnenste laten zien. In China gebruiken ze wilde rijst soms als groente. Het is echter ook te gebruiken als vervanger voor gewone rijst.

Zonder gluten, zonder rijst

Doordat wilde rijst geen echte rijst is en hier ook niet mee is vermengd, kan je onbezorgd van deze grassoort eten als je een allergie voor rijst hebt. Wilde rijst bevat van nature ook geen gluten.

Gebruik van Wilde rijst

Wilde rijst past goed bij gevogelte, wild of schelpdieren. Deze wilde rijst is ook een echte aanrader in combinatie met pompoen, pompoenpitten of gedroogd fruit.

  • Spoel de wilde rijst voor het bereiden af.
  • 45 - 60 minuten bereidingstijd.

Samenstelling

100% natuurlijke wilde rijst uit landbouw. Wilde rijst is rijk aan voedingsstoffen en bevat meer eiwitten dan gewone rijst.

Bewaring en houdbaarheid

Wilde rijst is minstens houdbaar tot 23-05-2021 (350g), 23-05-2021 (1kg). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Wilde rijst

Voedingswaarde per 100g
Energie1494 kJ
Energie357 kcal
Koolhydraten68.7g
waarvan suikers2.5g
Eiwitten14.7g
Vetten1.1g
Verzadigde vetten0.2g
Vezels6.2g
Natrium8mg

Voorzorgen

Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een omgeving waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Aanverwante Producten

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar