Walnootolie bio

Walnootolie bio

Walnootolie bio

  • Zuiver en koudgeperst
  • Gezonde vetzuren en antioxidanten
  • Milde notensmaak
  • Trekt snel in de huid
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Zuivere koudgeperste walnootolie

Onze walnootolie wordt koud geperst uit walnoten. Door koude persing worden waardevolle voedingstoffen en de typische smaak van de olie optimaal bewaard. Deze walnotenolie is 100% zuiver en onbewerkt, zonder toegevoegde stoffen.

Walnootolie voor antioxidanten en gezonde vetzuren

Walnootolie bevat veel vetzuren, waaronder essentiële vetzuren linolzuur (omega 6) en alfa-linoleenzuur (omega 3). Deze vetzuren kan ons lichaam niet zelf aanmaken en moeten we dus uit voeding halen. De omega 6- en omega 3-vetzuren zijn bovendien in een goede ratio van 4:1 aanwezig. Verder heeft koudgeperste walnootolie een hoog gehalte aan antixodidanten, waaronder vitamine E.

In de keuken

Onze koudgeperste walnootolie heeft een donkergele kleur en milde nootachtige smaak. Druppel een beetje walnootolie over salades, groenteschotels, soepen en sauzen als garnering. Ook lekker in zoete gerechten en gebak, romige vullingen en nagerechten. Walnootolie is niet geschikt om te bakken en braden bij hoge temperatuur. Wil je gerechten met een korte bereidingstijd toch deze notensmaak geven, bak ze dan in een combinatie van 1 deel walnootolie en 3 delen sojaolie.

Op de huid

Door een hoog gehalte aan gezonde vetzuren is deze walnootolie een bijzonder gezonde olie voor de huid. Walnootolie kan gebruikt worden bij alle huidtypes. Het is een sneldrogende olie die gemakkelijk wordt opgenomen door de huid, zonder een vet laagje achter te laten. Hierdoor kan je walnootolie gebruiken als huidolie op ieder moment van de dag.

Samenstelling

Zuivere, biologische walnotenolie. Koudgeperst, zonder additieven.

Bewaring en houdbaarheid

Walnootolie bio is minstens houdbaar tot 01-10-2022 (0.1l). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Walnootolie bio

Voedingswaarde per 100g
Energie3700 kJ
Energie900 kcal
Vetten100g
Verzadigde vetten9.2g

Voorzorgen

Donker en op kamertemperatuur bewaren.

Aanverwante Producten

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar