Tijmhoning

Tijmhoning

Tijmhoning

  • Milde kruidige honing
  • Niet gemengd
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Geurige, vloeibare honing

Tijmhoning is een mooie, donker amberkleurige honing met een kruidige smaak. Onze tijmhoning is biologisch gecertificeerd, onbewerkt, puur en natuurzuiver. Hij bevat geen toevoegingen en is op een natuurlijke manier, zonder opwarming, verwerkt. 

Zuivere tijmhoning uit Spanje

Onze tijmhoning is een zuivere en ongemengde honing. Het bijenvolk wordt uitgezet op grote biologische tijmvelden in het Zuid-Oosten van Spanje. Daardoor krijgen we een zuivere en ongemengde biologische honing van tijm.

Onze tijmhoning wordt zorgvuldig gecontroleerd zodat we er zeker van zijn dat de bijen geen suiker bijgevoederd krijgen tijdens de bloeiperiode. De honing zelf wordt ontdaan van kleine onzuiverheden en blijft verder onbewerkt.

Biologisch, onbewerkt en ongemengd

Ongemengde, biologische honingsoorten vertonen van nature grotere kleurverschillen. Dat fenomeen wordt nog versterkt door oogstperiode, temperatuurverschillen, transport en bewaaromstandigheden.

Daarom worden verschillende oogsten vaak gemengd op een constante kleur. Dat staat leuk in de winkelrekken. Maar voor deze hoge kwaliteitshoning hebben besloten om dat dus net niet te doen. Deze honing wordt meteen verwerkt zoals hij is en niet bewaard en gemengd.

Grote kleurverschillen in deze tijmhoning zijn dus mogelijk. Deze honing is bovendien gevoeliger voor temperatuurverschillen en voor kristallisatie. Natuurlijke fenomenen die in het geheel geen afbreuk doen aan de natuurlijke kwaliteit. Integendeel, het is er het beste bewijs van!  

Gebruik

Tijmhoning combineert ideaal met kruidenthee, op de boterham of pannenkoeken, of om gerechten mee te zoeten.

Samenstelling

Tijmhoning van Europese oorsprong. Biologisch, natuurzuiver en zonder additieven. De bijen worden tijdens de bloeiperiode niet bijgevoederd.

Bewaring en houdbaarheid

Tijmhoning is minstens houdbaar tot 01-08-2022 (500g). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Tijmhoning

Voedingswaarde per 100g

Voorzorgen

Ongemengde, onbewerkte honing kan sneller gaan kristalliseren. Dit herken je aan een witte neerslag. Deze kristallisatie is volkomen natuurlijk. Het doet geen afbreuk aan de kwaliteit. Maak gekristalliseerde honing weer vloeibaar door de honingpot enige tijd in handwarm water (maximum 40°C) of op de verwarming te plaatsen. Let op dat de honing niet te warm wordt. Dan verdwijnen heel wat voedingsstoffen. Roer in de licht opgewarmde honing om de natuurlijk romige of vloeibare textuur te herstellen. Opwarmen kan tot kleurwijziging leiden, maar ook dat is een volkomen natuurlijk fenomeen.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, schelpdieren, soja, sulfiet, vis en weekdieren worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar