Tarwegras

Tarwegras

Op dit moment helaas niet beschikbaar

Biologisch tarwegras als gezond tussendoortje Triticum aestivum

 • Natuurlijke gezonde voeding
 • Rijk aan vitaminen en mineralen
 • Uit gecontroleerde biologische landbouw
 • 100% natuurlijk en zonder additieven

Tarwegras van topkwaliteit

Ons superieure tarwegras is afkomstig van een boerderij in Canterbury, Nieuw-Zeeland. Het tarwegras is zuiver en geteeld zonder pesticiden. In tegenstelling tot ander tarwegras kunnen we zo het grootste deel van de oorspronkelijke voedingswaarde behouden. De productie en verwerking zorgt ervoor dat ook de vitamine B12 blijft. Dit tarwegras is zuiver en puur, zonder toevoegingen.

Jong geoogst

Om de beste kwaliteit tarwegras aan te bieden wordt ons natuurlijk tarwegras geoogst terwijl de plant nog jong is (< 30 cm hoog). Binnen 1 - 6 uur na de oogst wordt het vochtgehalte teruggebracht tot ongeveer 4%. Elk uur wordt de kwaliteit getest en gemeten. Eenmaal gedroogd, wordt het poeder gemalen en onmiddellijk verpakt.

Groen tarwegras als gezond tussendoortje

Als je 's morgens goed ontbijt, heb je vaak halverwege de ochtend toch een klein hongertje. In plaats van koffie met een koekje, probeer je eens een kopje tarwegras. Het geeft je eiwitten, chlorofyl en veel vitaminen. Tarwegras mengt heerlijk met vruchtensap. Zo geeft het een heerlijk drankje halverwege de ochtend, arm aan calorieën en vetten.

Tarwegras gebruik je op nuchtere maag, of halverwege de ochtend, als je ontbijt is uitgewerkt. De voedingsstoffen zijn goed opneembaar en veroorzaken geen piek in je bloedsuikerspiegel. Het is een lekker en voedend alternatief voor een ongezond tussendoortje. Je krijgt geen energiestoot na een glas tarwegras gemengd in vruchtensap of water. Wel de continue mogelijkheid om te werken tot aan het middagmaal eens het ontbijt is uitgewerkt.

Toepassingen van Tarwegras

 • Draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem door Zink, Foliumzuur, IJzer, Koper, Vitamine B6, Vitamine C
 • Draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid door Foliumzuur, IJzer, Magnesium, Vitamine B3, Vitamine B2, Vitamine B6, Vitamine C
 • Draagt bij tot een normale psychologische functie zoals concentratie, geheugen en denkvermogen door Foliumzuur, Magnesium, Vitamine B3, Vitamine B1, Vitamine B6, Vitamine C
 • Draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress door Zink, Koper, Mangaan, Vitamine B2, Vitamine C, Vitamine E
 • Draagt bij tot de instandhouding van normale botten, haar, nagels en huid door Zink
 • Draagt bij tot een normale vruchtbaarheid en voortplanting door Zink
 • Draagt bij tot de weefselgroei van de moeder tijdens de zwangerschap door Foliumzuur
 • Draagt bij tot de instandhouding van normale testosterongehalten in het bloed door Zink
 • Draagt bij tot de normale werking van spijsverteringsenzymen door Calcium
 • Draagt bij tot een normale werking van de spieren door Calcium, Magnesium, Kalium
 • Draagt bij tot de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine door IJzer, Vitamine B2, Vitamine B6
 • Draagt bij tot een normaal zuurstoftransport in het lichaam door IJzer
 • Draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel door Kalium, Koper, Magnesium, Vitamine B3, Vitamine B2, Vitamine B1, Vitamine B6, Vitamine C
 • Draagt bij tot de instandhouding van normale slijmvliezen door Vitamine B3, Vitamine B2
 • Draagt bij tot het normale metabolisme van ijzer door Vitamine B2
 • Draagt bij tot de regulering van de hormonale activiteit door Vitamine B6
 • Verhoogt de ijzeropname door Vitamine C

Is er verschil in tarwegras?

Over het tarwegras uit Nieuw-Zeeland weten we precies hoe het geteeld worden en krijgen we daardoor meer kwaliteitsgaranties. Dit tarwegras is donkerder van kleur en heeft een betere smaak. Dit tarwegras is soms moeilijker beschikbaar.

Het tarwegras uit China daarentegen is een stuk goedkoper en is beter beschikbaar. Het is iets lichter van kleur en de smaak wordt meestal als iets minder lekker ervaren. Beide tarwegras soorten worden gecontroleerd en geanalyseerd.

Gebruik van Tarwegras

Tot 2 keer per dag een volle theelepel (3 gram) tarwegras mengen met water of vruchtensap. Best te nemen halverwege de ochtend en / of halverwege de middag. Of maak zelf capsules met tarwegras met de handige capsule machine.

Samenstelling

Ingrediënten: 100% zuiver gemalen tarwegras.

Bewaring en houdbaarheid

Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Tarwegras

Voedingswaarde per 100g

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Aanverwante Producten

Recepten

Ochtend smoothie

Meng 2 el fijngemalen lijnzaad, 1 tl tarwegraspoeder, 2 el appelazijn,1 tl gemberpoeder en vers fruitsap in een blender.

Energie dressing

Mix 250 ml olie, ½ kopje rijstazijn, 2 teentjes knoflook, 2 el tarwegraspoeder en 1 tl cayenne. Laat de dressing 24 uur in de koelkast voor het opdienen. Mix opnieuw vlak voor het opdienen.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar