Tandoori kruidenmix

Tandoori kruidenmix

Tandoori kruidenmix

  • In India samengesteld
  • Volgens een oud, lokaal recept
  • Voor kip tandoori of kip tikka masala
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Natuurlijke en harmonieuze mix

Tandoori is een curry-achtige Indiase kruidenmix. Deze kleurrijke mengeling combineert harmonieus een tiental kruiden. Het geeft smaak en een mooie, natuurlijke koperkleurige kleur aan kip tandoori of kip tikka masala. Supermarkten voegen vaak rode kleurstof voor een kunstmatige felrode kleur. Wij kiezen voor de natuurlijke weg: zonder kleurstoffen of andere additieven.

Traditionele Indische mix

Tandoori ontleent zijn naam aan de klassieke Indische klei-oven: de tandoor. Tandoori is dan ook een oude, traditionele bereiding rijk aan geschiedenis. We kiezen er daarom voor om onze tandoori kruidenmix in India samen te stellen. Daarbij volgen we een oud lokaal familierecept.

Indische kipkruiden

Deze kruidenmengeling wordt traditioneel gebruikt voor kip tandoori of kip tikka masala. Meng de kruiden ook onder een marinade met yoghurt en citroen om bijvoorbeeld een braadkip te marineren. Gebruik ook om konijn, eend of varkensvlees te kruiden.

Samenstelling

Paprika, peper, koriander, komijn, look, gember, karwij, kaneel, kruidnagel, muskaatnoot. 100% natuurlijk en zonder additieven.

Bewaring en houdbaarheid

Tandoori kruidenmix is minstens houdbaar tot 13-10-2024 (100g). Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Aanverwante Producten

Recepten

Kip Tandoori

Meng 4 tl tandoorikruiden met 1 el citroensap en 4 el yoghurt. Leg 1kg kippenbouten in de marinade en laat een nachtje marineren in de ijskast. Leg de kip op een grill of ovenschotel. Bestrijk met olie en laat 20 tot 30 min. braden op 200° C.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar