Supremo arabica koffiebonen

Supremo arabica koffiebonen

Supremo arabica koffiebonen

  • Blend van 5 soorten koffiebonen
  • Dark roast
  • Artisanaal gebrand
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Een unieke blend van liefst 5 soorten 100% arabica bonen

Supremo is een unieke blend van 5 verschillende, buitengewone kwaliteitsbonen uit Honduras, Brazilië, Colombia, Indonesië en Oeganda. Elk van deze koffies zijn 100% arabica bonen.

Dark roast voor een intense koffiebeleving

De Supremo arabica blend is dark roast, de bonen hebben na roosteren een diep-donkere kleur. Dat zorgt voor een intense koffie. In de tas komt hij er krachtig uit als espresso én lungo, zonder onaangename bitterheid en met een heerlijk sterke afdronk. De ondertonen zijn subtiel en hinten op pure chocolade.

Je wil liever geen acrylamides in je koffie

Veel mensen houden van de sterkst mogelijke koffie. Vier factoren bepalen de sterkte van je koffie en de lengte van de afdronk. : body, aciditeit, zuurheid en branding. De eerste 3 zorgen voor smaak, subtiliteit en elegantie. Branding zorgt voor brutale kracht. Hoe harder, langer en heter je brandt, hoe sterker de koffie. Maar er zijn gezondheidsgrenzen.

Bij de meest sterke branding worden er veel acrylamides gevormd, net als bij het bakken van frietjes in verbrande olie. Acrylamides zijn sowieso ongezond en kanker-inducerend verdacht. Dàt wil ook de liefhebber van sterke koffie niet. De allersterkste roasts met hoog risico op acrylamiden sluiten we principieel uit.

Gezonde koffie, artisanaal gebrand met constante metingen

Al onze koffiebonen worden gebrand met constante monitoring van acrylamide vorming, bij élke roast. Wij branden mild tot medium, soms ook ‘dark’, maar altijd artisanaal en met kennis van zaken. Artisanaal roosteren duurt 2 tot 3 keer langer dan industrieel én op veel lagere temperatuur. Bovendien met constante meting van de brandkleur en het vochtgehalte.

Met onze dark roast Supremo arabica haal je een intense en elegante koffie in huis met een mooi afdronk. Maar wél gezond.

Supremo arabica koffiebonen gebruiken

Je zet deze koffie als heerlijke espresso (3 cl) maar ook als Italiaanse lungo (9 cl) komt hij flink uit de verf. Deze koffie is kan ook Americano gedronken worden, en is ook uiterst geschikt voor cappucino.

Samenstelling

Vijf soorten arabica koffiebonen, 100% natuurlijk zonder additieven.

Bewaring en houdbaarheid

Supremo arabica koffiebonen is minstens houdbaar tot 07-01-2022 (1kg). Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar