Stevia-extract

Stevia-extract

Stevia-extract Stevia rebaudiana

  • Zoet zonder de nadelen
  • 97% rebaudioside A
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

De smaak van suiker zonder de nadelen

Stevia is een natuurlijke suikervervanger zonder alle nadelen die je met suiker associeert. Stevia bevat geen calorieën, zorgt niet voor tandbederf en heeft een glycemische index van 0.

Als krachtige zoetstof is stevia ongeëvenaard: maar liefst 400x zo sterk als suiker! Ons extract bestaat uit pure natuurlijke stevia met 97% rebaudioside A. Dat is het maximumgehalte en garandeert een zoete smaak.

Wat is stevia?

Stevia, of honingkruid, is een Zuid-Amerikaanse plant die groeit in moerasranden op zure en vrij onvruchtbare grond. Momenteel wordt stevia over heel de wereld gekweekt, vooral in Azië, Zuid-Amerika en de VS. Het is eenvoudig te telen. Je kan het twee keer per jaar oogsten.

Stevia of kristalsuiker?

Dit pure stevia-extract is 400x zoeter dan suiker. Je hebt dus bijzonder weinig stevia-extract nodig voor een zoete smaak. 1g stevia-extract vervangt 400g suiker. Bovendien heeft stevia een glycemische index (GI) van 0 en bevat het geen calorieën. Ter vergelijking: kristalsuiker heeft een GI van 70 en bevat tot 400kcal/100g. Stevia is dus heel wat gezonder voor het lichaam.

Gebruik

Gebruik stevia om gerechten op smaak te brengen. Het is ideaal voor gebruik in nagerechten. Je hebt maar een klein beetje nodig om je gerecht te zoeten. Proef je een bijsmaak? Dan heb je wellicht te veel gebruikt.

Samenstelling

Stevia-extract bestaande uit steviolglycoside met rebaudioside A (97%). Volledig natuurlijk en zonder additieven.

Bewaring en houdbaarheid

Stevia-extract is minstens houdbaar tot 04-09-2022 (50g). Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Aanverwante Producten

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar