Staartpeper

Staartpeper

StaartpeperPiper cubeba, Cubebepeper, Javaanse peper

  • Warm en aangenaam aroma
  • Krachtige en frisse smaak
  • Indonesische keuken
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Krachtig en toch fris

De bes is krachtig, heeft een frisse geur en blijft aangenaam in het gehemelte hangen. De smaak zit tussen piment en peper in.

Hoe de staartpeper aan zijn naam komt

Deze staartpeper, ofwel cubebepeper, zijn kleine besjes die de korrelgrootte hebben van peper maar minder ruw of geribbeld en minder zwart zijn. Hun typische kenmerk is dat ze eindigen in een staart-achtig aanhangsel.

Ontdek de geheimen van het gebruik van staartpeper

Deze staartpeper is een typisch specerij uit de keuken van Indonesië, gekweekt in Jakarta. Het is zo lekker pittig en fris dat het een geweldige peper is dat veel soorten van gerechten kan betoveren. Traditioneel gebruikt in Indonesische curry's en in Noord-Afrikaanse tajines. Het geeft groenten meer diepgang en vult piment prima aan. Staartpeper is lekker in vlees- en groentegerechten en in stoofpotjes.

Staartpeper of cubebepeper is het geheime ingrediënt van speculaas, peperkoek en worsten. Vervang peper door staartpeper, het doet wonderen. Probeer het zelf eens!

Gebruik van Staartpeper

  • Maal deze peper vlak voor gebruik.
  • Cubebepeper of staartpeper werkt goed in combinatie met laurier, kardemom, kaneel, rozemarijn, salie, tijm en kurkuma.

Samenstelling

Ingrediënten: Staartpeper uit Indonesië

Bewaring en houdbaarheid

Staartpeper is minstens houdbaar tot 01-06-2022 (70g). Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een omgeving waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Aanverwante Producten

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar