Fleur de sel Afrika

Fleur de sel Afrika

Fleur de sel Afrika Afrikaans sneeuwvlokkenzout

  • Verfijnde, milde smaak
  • Licht krokante zoutstructuur
  • Handmatig geoogst
  • Zongedroogd
  • Favoriet bij topchefs en fijnproevers
  • Als finishing touch
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Een van de edelste zoutsoorten ter wereld

Fleur de sel Afrika is een van de edelste soorten zeezout ter wereld. Dit Afrikaanse sneeuwvlokkenzout wordt gewonnen uit de Atlantische Oceaan aan de kust van Namibië. Zuiver zeewater uit Antartica stroomt hier langs de eeuwenoude Namib woestijn.

Slechts enkele dagen per jaar vormt een flinterdun zoutlaagje, dat op sneeuw lijkt, aan het wateroppervlak. Dit gebeurt enkel bij veel zon, lage luchtvochtigheid en weinig wind. Het zout wordt door de wind op de zoutpannen aan de kust geblazen en met de hand geoogst. Daarna wordt het voorzichtig gedroogd onder de woestijnzon. Het ondergaat verder geen enkele vorm van bewerking.

Verfijnde smaak en textuur

De verfijnde, milde smaak van de fleur de sel Afrika combineert Antarctische frisheid met de warmte van Afrika. Het is een absolute favoriet bij topchefs en fijnproevers. Fleur de sel Afrika heeft een licht krokante zoutstructuur die doet denken aan delicate sneeuwvlokken. Dankzij het zorgvuldige productieproces behoudt dit zeezout alle natuurlijke mineralen en spoorelementen.

Gebruik

Fleur de sel Afrika gebruik je om een final touch te geven aan allerlei gerechten. Kook het zout nooit mee want dan verliest het smaak. Presenteer het in een klein schaaltje op tafel, zodat gasten het naar wens over rauwkost, aardappelen, vis of gegrild vlees kunnen strooien. Fleur de sel lost sneller op in water dan ander zout.

Samenstelling

Fleur de sel uit de Atlantische Oceaan, voor de kust van Namibië. Ongeraffineerd, 100% natuurlijk en zonder additieven.

Bewaring en houdbaarheid

Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product bevat volgende allergenen: zout. Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar