Shea butter Nilotica

Shea butter Nilotica

Shea butter NiloticaButyrospermum Parkii Nilotica, Sheaboter, Karitéboter

  • Premium sheaboter
  • Romige textuur
  • Zachte vanillegeur
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Ongeraffineerde sheaboter Nilotica

Sheaboter Nilotica komt van de noten van shea- of karitébomen uit de bossen van Oost-Afrika. Het is een ivoorkleurige olie met een zacht-zoete, vanilleachtige geur. Shea Nilotica smelt bij 22-25°C. Onze sheaboter is volledig ongeraffineerd en vrij van toevoegingen.

Het verschil met andere sheaboter

Sheaboter Nilotica komt van sheabomen uit Oost-Afrika. Gewone sheaboter komt uit West-Afrika. Shea Nilotica heeft een zacht-zoete geur en is romiger dan gewone shea.

Het smeltpunt van Nilotica sheaboter is met ca. 22°C lager dan dat van gewone shea (27°C). Hierdoor kan het smelten als het warm is in je huis, waardoor het een vloeibare olie wordt. Dit is handig om de shea aan te brengen. Als je shea Nilotica even in de koelkast zet, dan wordt deze terug hard.

Traditionele productie van sheaboter

De noten voor onze sheaboter worden geplukt in het wild. Na de oogst, koken we de noten, verwijderen de pitten en drogen deze in de zon. Vervolgens sorteren we de pitten met de hand op kwaliteit. De pitten worden daarna fijngemalen en geroosterd. We kloppen de gemalen pitten op met heet water tot een homogene lichtbruine massa. Na het mengen, gieten we koud water op de mengeling waardoor de sheaboter op het oppervlak gaat drijven. Als laatste stap koken en filteren we de sheaboter. De boter wordt hard bij het afkoelen.

Gebruik

Sheaboter smelt als je deze aanbrengt op je huid op verwarmt tussen je handen. De kenmerkende geur van sheaboter wordt zachter enkele minuten na het aanbrengen.

Je kan sheaboter ook mengen met andere natuurlijke oliën zoals jojoba olie of kokosolie. Deze vloeibare oliën maken sheaboter zachter en makkelijker uitsmeerbaar.

Huid

Sheaboter wordt door Afrikaanse vrouwen al eeuwen gebruikt als natuurlijke huidverzorging.

  • Natuurlijke moisturizer: Laat een beetje karitéboter smelten tussen je handen en breng het rechtstreeks aan op je huid en gelaat.
  • Scheercreme: Smeer sheaboter op je benen of onder je oksels voor het scheren. Ook geschikt voor onder de douche.
  • Massageolie: Gebruik sheaboter als natuurlijke massageolie.

Haar

  • Verzorging voor droge punten: Smelt de sheaboter tussen je handen en masseer het na het wassen op de punten van je haar.
  • Verzorging voor kroes en krullen: Smelt een beetje sheaboter tussen je handen en smeer een dun laagje op je haar na het douchen.
  • Haarmasker: Smelt wat sheaboter in een pannetje op laag vuur. Masseer de gesmolten boter in je haar, bind je haar in een knotje en laat 30 minuten inwerken. Vervolgens het haar wassen met shampoo.

Samenstelling

Zuivere sheaboter Nilotica. Ongeraffineerd en vrij van toevoegingen.

Bewaring en houdbaarheid

Shea butter Nilotica is minstens houdbaar tot 31-12-2020 (0.5l). Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een omgeving waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar