Saffraan draadjes

Saffraan draadjes

Saffraan draadjes van klasse I sargol

(5)
  • Topkwaliteit draadjes, klasse I sargol saffraan
  • Vrij van pesticiden en verontreinigende stoffen
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Premium kwaliteit saffraandraadjes

Onze premium kwaliteit saffraandraadjes komen uit de Khorasan regio, een van 's werelds beste en grootste saffraan teeltgebieden. Het is gecertificeerd volgens de internationale ISO 3632-1 norm en is van klasse I (Sargol). De kwaliteit van saffraan wordt in ISO kleursterkte gemeten. De kleursterkte van saffraan kan variëren van 80 (klasse 4) tot minimum 190 (klasse 1). Onze Sargol saffraan van topkwaliteit heeft een kleursterkte van maar liefst 250 en hoger!

Onze bloedrode Sargol saffraan draadjes zijn vrij van pesticiden en verontreinigende stoffen. Deze saffraan wordt in een doosje bewaard en geleverd.

Kwaliteit van saffraan herkennen

  • Kleur: Saffraandraadjes moeten helder oranjerood tot bloedrood van kleur zijn. Goede saffraan geeft een heerlijke geur af. Als er veel bruine of gele draadjes in saffraan zitten betreft het een mindere kwaliteit. De meeldraden zijn geel. De meeldraden zijn waardeloos wat betreft de kleur, geur en smaak.
  • Geur: Het aroma van saffraan is sterk en fris, nooit muf. Als je de saffraan niet kunt ruiken is het slechte kwaliteit.

Ontdek zelf onze saffraan draadjes met hun bloedrode kleur en hun heerlijke aromatische geur en smaak.

Echte saffraandraadjes

Saffraan is één van de duurste specerijen ter wereld. Er zijn 150.000 bloemen van de saffraankrokus nodig om 1kg saffraandraadjes te krijgen. Hierdoor zijn er veel vervangmiddelen op de markt die minder aromatisch, kleurrijk en smaakvol zijn. Je hebt bijvoorbeeld saffloer en kurkuma die vaak als vervanging worden gebruikt. Onze saffraandraadjes zijn 100% puur, zonder toevoegingen of andere kruiden.

Saffraan zijn de stampers van de saffraankrokus (Crocus sativus). De stampers hebben een mooie bloedrode kleur en zorgen voor de gele kleur en lekkere smaak.

Saffraandraadjes gebruiken

Saffraandraadjes staan gekend om hun gebruik bij rijstpap, bouillabaisse, paella en risotto. Saffraan wordt gebruikt in sauzen, rijstgerechten, visgerechten, brooddeeg, desserts en melk. Gebruik ook eens enkele saffraandraadje in je dagelijkse thee of in melk. Het geeft een subtiele smaak. Hoe langer je de thee laat trekken, hoe sterker deze wordt.

Gebruik van Saffraan draadjes

Saffraan zorgvuldig doseren: een klein beetje saffraan is vaak al voldoende.

Saffraan voeg je aan het begin van de bereiding toe. Vaak worden de draadjes eerst nog 'voorbewerkt':

  • 10 minuten in lauw water weken:
    voeg de vloeistof in het begin van het kookproces toe voor meer kleur. Later toevoegen zorgt voor meer aroma.
  • In melk weken: deze saffraanmelk schenken Indiërs over hun rijst voor een mooie oranje kleur.
  • De draadjes met een snufje grof zout malen en rechtstreeks tijdens het koken toevoegen.

Om optimaal van de smaak, de geur en de kleur te genieten, vermeng je de saffraan beter niet met een vette en hete substantie. Gebruik beter een lauwe vloeistof.

 
Interessant? Deel dit op:

Samenstelling

Saffraan draadjes van klasse I sargol.

Bewaring en houdbaarheid

Saffraan draadjes is minstens houdbaar tot 31-01-2020 (0.5g), 31-01-2020 (2g). Droog, donker en koel bewaren.

Voorzorgen

Koel, droog en donker bewaren. Niet in de koelkast bewaren.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een omgeving waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Aanverwante Producten

De mening van andere klanten

Goede kwaliteit

Heerlijke saffraan voor een redelijke prijs

door Lisa

Dank je wel

Beste Pit&Pit,
Na wat twijfelen om via internet saffraan te kopen heb ik het toch maar gewaagd. Ik ben heel tevreden. Jullie service is zeer goed en snel, alles was in orde! Ook de saffraan is van goede kwaliteit! Dank je wel voor jullie goede service en producten.
Met vriendelijke groeten,
Ruud

door Ruud

Wat een zalige spullen zeg!

Dit is een mooie site en de kruiden en alles eromheen staan zo smakelijk afgebeeld allemaal. En deze saffraan is echt heel goed van smaak en vooral ook van kleur. Voor alles waar je maar een mooi kleurtje wil aan wil brengen. En vooral niet te vergeten, de service van deze site is fantastisch! Tot ziens, graag tot een volgende keer!

door A.Maas

Goede kwaliteit en goede services.

Smaak en kleur zijn perfect voor mijn paella.

door M.J.

Superbe kwaliteit!

Danken jullie voor het leveren van echte en heerlijke Saffraan, de verse-munt thee met een paar saffraan draadjes erin bleek een heel goed idee te zijn. groet,

door Caglar

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar