Rood zeezout uit Hawaï

Rood zeezout uit Hawaï

Rood zeezout uit Hawaï Alaeazout

  • Zachte, aardse smaak
  • Met vulkanische rode klei
  • Uit ongerept Hawaiiaans zeegebied
  • Fijngemalen
  • Veelzijdig te gebruiken
  • Sprenkel over gerechten na bereiding
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Puur Hawaïaans zeezout met vulkanische alea klei

Ons rode zeezout uit Hawai is een zuivere mengeling van puur Hawaïaans zeezout en rode alea klei. Vulkanische alea klei komt van nature voor op Hawai. Het geeft het zeezout een zachtere, ietwat aardse smaak. Bovendien zorgt het ook dat het vocht in bijvoorbeeld vlees beter behouden blijft. De lokale bevolking in Hawai gebruikt rood zeezout al eeuwenlang voor het kruiden en bewaren van voeding.

Natuurlijk productieproces

Voor ons rode zeezout mengen we gezuiverd zeewater met rode alea klei. Het mineraal ijzer geeft alea klei haar mooie rode kleur. We laten de mengeling van zeewater en klei traag en op natuurlijke wijze drogen in de zon. Zo blijven de zoutkristallen intact. Tenslotte malen we de zoutkristallen fijn. Ons rode zeezout is volledig natuurlijk en vrij van toevoegingen.

Rood zeezout heeft een fijnere textuur dan groen en zwart zeezout uit Hawai. Hierdoor lost het gemakkelijker in gerechten dan onze andere soorten Hawaïaans zeezout.

Zuiver water uit ongerept zeegebied

Het Hawaïaanse archipelago is geografisch gezien een van de meest geïsoleerde gebieden ter wereld. Het ligt ver weg van het vaste land, omringd door kilometers aan ongerepte oceaan. Hierdoor behoort Hawaiaans zeewater tot het zuiverste zeewater ter wereld.

Gebruik

Voeg dit rode zeezout na het koken toe om er de meeste smaak uit te halen. Gebruik het in traditionele Hawaïaanse gerechten zoals kuali pig of lomi lomi zalm (salade van tomaat en zalm). Maar ook in Westerse gerechten is het rode zeezout erg lekker. In rubs, marinades en bouillons, op vlees, vis, schaal- en schelpdieren, over groenten en salades,... Door de zachte smaak, kan je dit rode zeezout zelfs gebruiken op chocolade of ijs voor een verrassende smakencombinatie.

Samenstelling

Zeezout uit de Pacifische Oceaan, gezuiverde rode aleaklei uit Hawai. Ongeraffineerd, 100% natuurlijk en zonder additieven.

Bewaring en houdbaarheid

Rood zeezout uit Hawaï is minstens houdbaar tot 20-08-2024 (250g). Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Aanverwante Producten

Recepten

Geroosterde zoete aardappelen

Snij 3 zoete aardappelen in dikke reepjes. Meng de reepjes met 4 el olie en zwarte peper. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 10 min. in een voorverwarmde oven van 190°C. Draai de reepjes om en bak nog eens 10 minuten tot ze goudbruin en een beetje krokant zijn. Haal uit de oven. Strooi er rood zeezout uit Hawaii over.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar