Fusilli van rode linzen

Fusilli van rode linzen

Fusilli van rode linzen

  • Raw pasta van rode linzen
  • Kleeft nauwelijks
  • Met lijnzaad
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Natuurlijke rode linzen fusilli

Onze rode linzen fusilli wordt gemaakt van biologische rode linzen en lijnzaad. We produceren onze rode linzen fusilli bij minder dan 42° C  gedurend het hele productieproces. Eerst worden rode linzen gemalen op molenstenen. Daarna wordt er gemalen lijnzaad en lauw water aan toegevoegd. Zo bewaren we de consistentie van de rode linzen, zonder te koken en zonder gluten toe te voegen.

Ook het droogproces van de fusilli begint op slechts 40°. De fusilli worden langzaam gedroogd en stelselmatig wordt de temperatuur verlaagd tot op kamertemperatuur. Dan zijn de rode linzen fusilli klaar om te verpakken.

Het geheim van pasta die nauwelijks kleeft

Pasta's van ingrediënten zonder gluten, zoals rode linzen, hebben de neiging om hun vorm te verliezen bij het koken. We maken onze glutenvrije fusilli op een unieke, haast artisanale wijze, waarbij alle nutriënten mooi bewaard blijven. Bovendien kan je de raw rode linzen pasta koken zonder dat de pasta aan elkaar kleeft.

Andere producenten koken de bloemsoorten lange tijd voor zodat het geheel gel-achtig wordt. Vervolgens gaan ze de fusilli kort, maar op flink hoge temperatuur drogen, tot 120° C zelfs. Het gevolg is dat is dat heel wat nutriënten verloren gaan. En dat de pasta na het koken gaat plakken, net zoals dat bij bijvoorbeeld gekookte rijst het geval is.

Onze rode linzen fusilli kleeft niet en werd op lage temperatuur geproduceerd. Zo blijven alle gezonde voedingsmiddelen in de pasta.

Uitsluitend biologische ingrediënten zonder toevoegingen

Voor deze fusilli gebruiken we uitsluitend rode linzen en lijnzaad van biologische teelt. Er worden geen additieven zoals bewaarmiddelen, kleurstoffen, of stabilisatoren gebruikt.

Raw rode linzen fusilli gebruiken

Onze raw rode linzen fusilli met lijnzaad kook je in ruim, licht gezouten water gedurende (maximaal) 4 minuten.  

 
Interessant? Deel dit op:

Samenstelling

Rode linzen (75%), lijnzaad (25%). Biologisch gecertificeerd. Zonder toevoegingen of additieven.

Bewaring en houdbaarheid

Fusilli van rode linzen is minstens houdbaar tot 15-10-2021 (350g), 15-10-2021 (950g). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Fusilli van rode linzen

Voedingswaarde per 100g
Energie1372 kJ
Energie327 kcal
Koolhydraten38.9g
waarvan suikers1.1g
Eiwitten20.7g
Vetten5.6g
Verzadigde vetten0.6g
Vezels18.9g
Natrium8mg

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een omgeving waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar