Fusilli van erwten

Fusilli van erwten

Fusilli van erwten

  • Raw pasta van groene erwten
  • Kleeft nauwelijks
  • Met lijnzaad
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Natuurlijke groene erwten fusilli

Onze natuurlijke erwten fusilli wordt gemaakt van biologische groene erwten en lijnzaad. We produceren onze erwten fusilli bij minder dan 42° C  gedurend het hele productieproces. Eerst worden groene erwten gemalen op molenstenen. Daarna wordt er gemalen lijnzaad en lauw water aan toegevoegd. Zo bewaren we de consistentie van de boekweit, zonder te koken en zonder gluten toe te voegen.

Ook het droogproces van de fusilli begint op slechts 40°. De fusilli worden langzaam gedroogd en stelselmatig wordt de temperatuur verlaagd tot op kamertemperatuur. Dan zijn de groene erwten fusilli klaar om te verpakken.

Het geheim van pasta die nauwelijks kleeft

Pasta's van ingrediënten zonder gluten, zoals groene erwten, hebben de neiging om hun vorm te verliezen bij het koken. We maken onze glutenvrije fusilli op een unieke, haast artisanale wijze, waarbij alle nutriënten mooi bewaard blijven. Bovendien kan je de raw groene erwten pasta koken zonder dat de pasta aan elkaar kleeft.

Andere producenten koken de bloemsoorten lange tijd voor zodat het geheel gel-achtig wordt. Vervolgens gaan ze de fusilli kort, maar op flink hoge temperatuur drogen, tot 120° C zelfs. Het gevolg is dat is dat heel wat nutriënten verloren gaan. En dat de pasta na het koken gaat plakken, net zoals dat bij bijvoorbeeld gekookte rijst het geval is.

Onze groene erwten fusilli kleeft niet en werd op lage temperatuur geproduceerd. Zo blijven alle gezonde voedingsmiddelen in de pasta.

Uitsluitend biologische ingrediënten zonder toevoegingen

Voor deze fusilli gebruiken we uitsluitend groene erwten en lijnzaad van biologische teelt. Er worden geen additieven zoals bewaarmiddelen, kleurstoffen, of stabilisatoren gebruikt.

Raw erwten fusilli gebruiken

Onze raw erwten fusilli met lijnzaad kook je in ruim, licht gezouten water gedurende (maximaal) 4 minuten.  

 
Interessant? Deel dit op:

Samenstelling

Groene erwten (75%), lijnzaad (25%). Biologisch gecertificeerd. Zonder toevoegingen of additieven.

Bewaring en houdbaarheid

Fusilli van erwten is minstens houdbaar tot 15-11-2021 (350g), 15-11-2021 (950g). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Fusilli van erwten

Voedingswaarde per 100g
Energie1410 kJ
Energie336 kcal
Koolhydraten39g
waarvan suikers5.6g
Eiwitten21g
Vetten6g
Verzadigde vetten1g
Vezels21g
Natrium16mg

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een omgeving waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Recepten

Raw erwten fusilli met doperwtjes

Kook de paste gedurende 3 minuten. Pureer gekookte erwtjes, ricotta, citroensap en zesten, en peterselie. Meng onder de warme pasta. Voeg geroosterde pijnboompitjes en parmigiano krullen toe.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar