Pu-Erh thee bio

Pu-Erh thee bio

Pu-Erh thee bio

  • Pu-Erh thee uit Yunnan
  • Sterke, kruidige smaak
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Biologische Pu-Erh thee uit Yunnan

Pu-Erh thee is een post-gefermenteerde zwarte thee. Onze Pu-Erh komt uit de bakermat van Pu-Erh thee: de provincie Yunnan in Zuid-China. De thee wordt daar op traditionele wijze gemaakt.

Na de oogst, laat men de verse theeblaadjes verflensen. Dan worden ze geroosterd in een pan om verdere oxidatie stop te zetten. Men rolt de blaadjes op en laat ze drogen in de zon. Tijdens het drogen worden de blaadjes al deels gefermenteerd. Daarna laat men de theebladeren verder fermenteren door inwerking van bacteriëen en gisten. Dit proces kan enkele maanden duren.

Het resultaat is een sterke, kruidige Pu-Erh thee met een donkerrode kleur. We voegen geen aroma's of andere additieven toe aan onze Pu-Erh. Onze Pu-Erh is bovendien volledig biologisch, dus vrij van kunstmatige pesticiden en herbiciden.

Pu-Ehr thee zetten

Kwaliteitsvolle Pu-Ehr thee heeft een krachtige, kruidige smaak en rode, koperachtige kleur.

1 tl voor 1,75dl water (op 95°C). Spoel de thee eerst met heet water om de bladeren zacht te maken. Laat vervolgens 2 minuten trekken en proef. Indien de thee niet sterk genoeg is, laat je deze 1 minuut langer trekken.

Samenstelling

100% zuivere Pu-Erh thee uit biologische landbouw. Zonder toegevoegde aroma's.

Bewaring en houdbaarheid

Pu-Erh thee bio is minstens houdbaar tot 06-04-2024 (50g), 06-04-2024 (125g), 06-04-2024 (375g). Droog, donker en koel bewaren.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar