Psylliumhusks

Psylliumhusks

Psylliumhusks Vlozaadvezels, Ispaghula

  • Bijzonder groot zwelvermogen
  • Bindmiddel, brood- en deegverbeteraar
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Zuivere psylliumhusk of vlozaadvezels van topkwaliteit

Onze psylliumhusk of vlozaadvezels zijn 100% natuurlijk. Voor de aanmaak van deze psylliumhusk worden de psylliumzaadjes gefilterd totdat vrijwel enkel de nuttige vezels overblijven.

Dubbel zo hoog zwelvermogen dan norm

De belangrijkste eigenschap van psylliumhusk of vlozaadvezels is de zwelkracht. Dit is uiteindelijk nuttig voor de werking. De Europese Pharmacopee is het officiële handboek voor apothekers. Dit is onze richtlijn om de kwaliteit van onze producten te kunnen beoordelen. Volgens de Europese Pharmacopee moet psylliumhusk een zwelvermogen hebben van minimum factor 40. 

Onze psylliumhusk hebben een zwelvermogen van maar liefst factor 98! Dat betekent dat de psylliumhusk of vlozaadvezels die wij aanbieden een zwelvermogen hebben dat meer dan dubbel zo hoog is dan de minimumnorm voor psylliumhusk van hoge kwaliteit die je bijvoorbeeld bij apothekers kan vinden!

Glutenvrij bakken met psylliumvezels

Psylliumvezels heeft heel goede eigenschappen om gluten te vervangen in gerechten. Deze vezels zorgen er namelijk voor dat deeg beter bindt en minder kruimelt, net zoals normaal gluten doen.

Om glutenvrij te bakken, meng je 5-7 gram psylliumvezels onder je deeg en gebruik je een extra hoeveelheid water.

Veilig gebruik van psylliumhusk

Vlozaadvezels zijn veilig te gebruiken en niet irriterend. De vezels nemen vocht op en kunnen hierdoor opzwellen. Hiervoor is het belangrijk dat je steeds voldoende drinkt bij het gebruik van psylliumhusk.

Verschil tussen vlozaad en vlozaadvezels

Psylliumhusk of vlozaadvezels zijn de gereinigde en gedroogde vliesjes van psyllium. Deze bevatten tot 3 maal zoveel vezels als het psylliumzaad. Hierdoor moet je minder van de husk (vlozaadvezels) gebruiken ten opzichte van het psyllium (vlozaad) voor hetzelfde resultaat.

Gebruik van psylliumhusk of vlozaadvezels

Psylliumvezels worden, opgelost in wat water, gebruikt als bindmiddel en als natuurlijke verbeteraar in brood en gebak. Ze geven een smeuïge textuur aan gebak en brood. Het zorgt ervoor dat brood en gebak langer vers blijft.

Je hebt slechts een theelepel per dag nodig (tot max. 20g per dag). Je mengt de vezels met wat water, in yoghurt, innemen met lepeltje, mengen in saus zodat de saus wat indikt, ...

Psyllium husk wordt ook vaak gebruikt bij een zandkuur voor paarden.

Samenstelling

Gezuiverde psylliumhusk (vlozaadvezels).

Bewaring en houdbaarheid

Psylliumhusks is minstens houdbaar tot 08-06-2024 (60g), 14-10-2024 (150g), 14-10-2024 (450g), 14-10-2024 (1.5kg). Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Aanverwante Producten

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar