Piment

Piment

Piment: 'Allspice' als smaakbom Pimenta officinalis, Jamaicaanse peper

  • Echte smaakbom
  • Warm aroma en smaak
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Topkwaliteit piment: proef en ruik

De kwaliteit van onze Piment of Jamaicaanse peper ruik en proef je meteen. Vergelijk het aroma van piment met een mengeling van kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. Dit 'allspice' is een echte smaakbom met warme aroma's en warm-zoete smaak. Traditioneel wordt piment veel gebruikt in desserts en bij zoete gerechten. Internationaal staat de piment bekend voor het gebruik in stoofpotten, als inmaak kruid en in diverse vleesgerechten.

De bes is de vrucht van mirte-pigment, een tropische boom die wel 9 meter hoog wordt. De vruchten worden geplukt vóór ze rijp zijn en gedroogd in de zon totdat de besjes bruinrood geworden zijn.

Waarom Piment ook wel Allspice wordt genoemd

Piment of Jamaïcaanse peper is een ongelooflijke smaakbom. In het Engels noemen ze piment Allspice of alles-kruid. Piment heeft een aangenaam warm en kruidig aroma, terwijl de smaak doet denken aan een heerlijke mix van kaneel, kruidnagel, nootmuskaat en foelie en een kleine toets van peper. Piment is niet pikant.

Piment werd door Columbus voor het eerst gevonden in Jamaïca en is dan ook een essentieel ingrediënt in de meeste Jamaïcaanse "jerk" kruidenmixen. Het is dan ook een van de belangrijkste ingrediënten in de Caribische keuken.

Gebruik piment in gerechten

Combineer piment met aubergines, fruit en vruchten, wortelgroenten (in het bijzonder zoete aardappelen) en pompoenen. Piment bessen geven geweldig veel smaak aan visbouillon en kruiden voor inmaken of pekelen. Piment is bijzonder smaakvol bij diverse vullingen en vleesbereidingen zoals worst.

Gebruik van Piment

Piment in gerechten

  • Bijpassende kruiden zijn Spaanse pepers, kruidnagels, koriander, knoflook, gember, mosterdzaad en peper.

Samenstelling

Bewaring en houdbaarheid

Piment is minstens houdbaar tot 30-04-2022 (70g), 30-04-2022 (200g), 31-03-2022 (600g). Droog, donker en koel bewaren.

Aanverwante Producten

Recepten

Chutney met piment

Doe 450 g gepelde uien, 350 g gedroogde pruimen, 150 g gedroogde dadels en 275 g gedroogde abrikozen in een keukenmachine en hak heel fijn. Doe 570 ml appelciderazijn in een anti-aanbakpan. Voeg 50 g zout en 1 tl gemberpoeder toe. Stop 35 g piment bessen in een stukje kaasdoek en bindt dicht met een stukje touw. Voeg dit toe aan de pan. Breng het mengsel aan de kook, voeg het gemixte fruit en uien toe samen met 450 g kokosbloesemsuiker. Goed roeren. Laat dit 1,5 uur zachtjes koken zonder deksel tot het ingedikt is. Vul gesteriliseerde potten met de chutney. Goed te bewaren op een koele plaats. Lekker bij kaas en vlees.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar