Pepermunt

Pepermunt

Pepermunt Mentha x piperita

  • Scherp, kruidig aroma
  • Lekker in desserts
  • Voor een goede spijsvertering
  • 100% natuurlijk en zonder additieven
  • Kwaliteitsgarantie van de Europese Pharmacopée

Zuivere pepermunt van farmaceutische kwaliteit

Onze gedroogde pepermuntblaadjes zijn 100% zuiver, zonder toevoegingen of kunstmatige smaakstoffen. Deze pepermunt werd grondig geanalyseerd en getest op actieve inhoudstoffen. Hierdoor kunnen wij de beste kwaliteit garanderen en voldoet onze pepermunt aan de strengste Europese Farmacopée.

Groene munt vs pepermunt

Groene munt en pepermunt zijn ongetwijfeld de meest gekende muntsoorten. Pepermunt is in feite een hybridesoort, ontstaan door kruising van groene munt en watermunt. Door een hoger gehalte aan menthol, heeft pepermunt een scherpere muntsmaak dan groene munt.

Pepermunt wordt vaak gebruikt om smaak te geven aan snoep, kauwgom, likeur, enz. Het is ook de muntsoort bij uitstek voor gebruik in desserts, terwijl de mildere, groene munt de best keuze is bij hartige gerechten. Zowel groene munt als pepermunt zijn geschikt om muntthee van te maken, maar Marokkaanse muntthee maak je altijd met groene munt.

Gedroogde munt of verse munt

Gedroogde munt heeft een meer uitgesproken smaak dan verse munt. Gedroogde munt is daarom altijd de beste keuze in gerechten met sterke smaken. Ook in thee is gedroogde munt de beste keuze. Water neemt de smaakstoffen van gedroogde munt namelijk beter op dan die van verse munt. 1 el verse munt vervang je door je 1 tl gedroogde munt.

Pepermuntthee maken

Overgiet 1 eetlepel pepermunt met een kop heet water. Laat 5 - 10 minuten overdekt trekken.

Pepermunt in zoete gerechten

Pepermunt zorgt voor een verrassende smakencombinatie in zoete gerechten, zoals zelfgemaakt ijs en aardbeien met suiker. De smaak van pepermunt combineert ook heel lekker met chocolade. Voor een heerlijk ontbijt dat smaakt als dessert meng je wat yoghurt, met pepermunt, walnoten en honing.

Samenstelling

Zuivere gedroogde, gesneden pepermuntblaadjes van farmaceutische kwaliteit.

Bewaring en houdbaarheid

Pepermunt is minstens houdbaar tot 09-04-2024 (40g), 09-04-2024 (120g). Droog, donker en koel bewaren.

Aanverwante Producten

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar