Paradijszaad

Paradijszaad

Paradijszaad Aframomum melegueta, Maniquette peper, Melegueta peper, paradijskorrels, grains of paradise, Guinee peper, fom wish

  • Friszure, pikante smaak
  • Populair in de Marokkaanse keuken
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Zuiver, natuurlijk paradijszaad

Paradijszaad zijn de hele zaden van de Aframomum melegueta plant. Deze plant komt van dezelfde familie als gember en kardemom. Het valt dan ook niet te verwonderen dat paradijszaad een gelijkaardige warme, friszure en pikante smaak heeft. Ons paradijszaad is 100% natuurlijk en bevat geen toegevoegde aroma's.

Paradijszaad in de keuken

Paradijszaad is een populair kruid in de Marokkaanse keuken. Het is ook een geliefd ingrediënt in stevige, donkere bieren, wijn, likeur en jenevers. Paradijszaad combineert heerlijk met stoofschotels, rundsvlees, wild, gevogelte, schaaldieren en tajines en is lekker als frisse toets in vinaigrettes en dressings.

Gebruik

Voor optimaal gebruik is het belangrijk om paradijszaad pas op het laatst aan het gerecht toe te voegen.

Samenstelling

Zuiver heel paradijszaad. Natuurlijk en vrij van toegevoegde aroma's.

Bewaring en houdbaarheid

Paradijszaad is minstens houdbaar tot 01-10-2023 (75g), 01-10-2023 (250g). Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Aanverwante Producten

Recepten

Droplikeur

Knip 30g dubbelzoute drop in kleine stukjes. Breng 140 ml water aan de kook en los de drop hierin op. Doe het dropwater in een weckfles van 2 liter. Maak 4g anijszaad, 10g zoethout en 2 paradijszaad fijn in een blender. Voeg dit toe aan het dropwater. Als dit afgekoeld is voeg je 1 liter alchohol van 40 % toe. Zet de fles 14 dagen weg op kamertemperatuur. Filter daarna de inhoud door een doek. Filter eventueel nog door een metafilter met onkleurde kool en voeg 100g suiker toe.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar