Paradijszaad

Paradijszaad

Paradijszaad Aframomum melegueta, Maniquette peper, Paradijskorrels, Grains of paradise

  • Friszure, pikante smaak
  • Marokkaanse keuken
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Paradijszaad met warm aroma

Paradijszaad, ook bekend als Maniquette peper, heeft een friszure, warme en pikante smaak. Het is een veelvuldig gebruikte peper in de Marokkaanse keuken.

Paradijszaad was immens populair in de Middeleeuwen. Het werd gebruikt zoals en vaak ook in combinatie met peper. Men maakte er zelfs wijn mee! Deze van oorsprong West-Afrikaanse peper is inmiddels in onbruik geraakt. Enkel in West-Afrikaanse landen zoals Marokko wordt paradijszaad nog dagelijks gebruikt.

De hete, peperige smaak heeft iets van peper met een gembersmaak. Paradijszaad is verwant aan kardemom en ze hebben een soortgelijk aroma.

Gebruik van Paradijszaad

Om de smaak en aroma het best te behouden, voeg je paradijszaad best op het einde van de bereiding toe.

Samenstelling

Bewaring en houdbaarheid

Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Aanverwante Producten

Recepten

Droplikeur

Knip 30g dubbelzoute drop in kleine stukjes. Breng 140 ml water aan de kook en los de drop hierin op. Doe het dropwater in een weckfles van 2 liter. Maak 4g anijszaad, 10g zoethout en 2 paradijszaad fijn in een blender. Voeg dit toe aan het dropwater. Als dit afgekoeld is voeg je 1 liter alchohol van 40 % toe. Zet de fles 14 dagen weg op kamertemperatuur. Filter daarna de inhoud door een doek. Filter eventueel nog door een metafilter met onkleurde kool en voeg 100g suiker toe.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar