Papua New Guinea Sigri koffie

Papua New Guinea Sigri koffie

Papua New Guinea Sigri koffie

  • 100% hele arabica bonen
  • Rokerige, kruidige smaak
  • Single origin
  • Medium branding
  • Dier- en milieuvriendelijk
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

100% hele arabica koffiebonen met rokerige, kruidige smaak

Onze Papua New Guinea Sigri koffiebonen zijn 100% hele arabica bonen met een rokerige, kruidige smaak. Deze unieke smaak wordt aangevuld met een delicate zoetheid en hints van kaneel en verse kardemom. In de kop hebben deze koffiebonen een goede body en medium bitterheid.

Single origin koffiebonen van de Sigri Estate

Deze single origin koffiebonen groeien op 1500m hoogte op de Sigri plantage, in de westelijke hooglanden van de provincie Papua New Guinea. Deze koffieplantage werd opgestart in het midden van de 20ste eeuw. Door de goede ligging en een zorgvuldig teeltproces bouwde de Sigri plantage al snel een reputatie uit als een van de beste producenten van gourmet koffie wereldwijd.

Zorgvuldige oogst en verwerking

De koffiebessen op de Sigri Estate worden met de hand geoogst en nauwkeurig gecontroleerd. De bessen moeten rood en volrijp zijn. Alleen dan hebben ze de juiste balans tussen suiker en zuur. Het vruchtvlees wordt op de dag van de oogst van de boon verwijderd.

Daarna worden de bonen schoongemaakt volgens de natte methode. Het fermentatie proces duurt 3 dagen. Elke 24 uur worden de bonen gewassen. Daarna laat men de bonen nog een dag extra staan, volledig ondergedompeld in water. Dit zorgt voor een unieke smaak. Ten slotte worden de koffiebonen natuurlijk gedroogd in de zon.

Respect voor fauna en flora

Op de Sigri plantage is duurzaam gebruik van de bodem en water een prioriteit. De plantage is vogel- en milieuvriendelijk. Men hanteert er de zogenaamde medium density strategie met 2 soorten schaduwbomen. Dit zorgt niet alleen voor een gelijke rijping van de koffiebessen, maar creëert ook een natuurlijke habitat voor minstens 90 soorten vogels.

Afkomstig van Jamaican Blue Mountain koffie

Papua New Guinea Sigri koffie is afkomstig van Jamaica Blue Mountain koffie. Aan het begin van de 20ste eeuw plantte men zaden van de Jamaica Blue Mountain koffieplant in de bodem van Papua New Guinea. Hierdoor vergelijken echte koffie connoisseurs de smaak van Papua New Guinea Sigri koffie wel eens met die van betere Jamaican Blue Mountain koffies.

Medium branding voor evenwichtige smaak

Door de koffiebonen medium te branden, krijgen ze een evenwichtige smaak en mooie middenbruine kleur. Medium gebrande koffie bonen hebben een ideale smaakbalans: niet te zuur maar ook niet bitter.

Samenstelling

Hele arabica koffiebonen van de Sigri plantage in Papua New Guinea. 100% natuurlijk, zonder toevoegingen.

Bewaring en houdbaarheid

Papua New Guinea Sigri koffie is minstens houdbaar tot 23-11-2022 (1kg). Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar