Olijfolie Koroneiki

Olijfolie Koroneiki

Olijfolie Koroneiki

  • Van Griekse Koroneiki olijven
  • Extra-Vierge, raw en biologisch
  • Van eerste koude persing
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Griekse biologische extra-vierge olijfolie

Olijfolie van de Koroneiki olijven zijn een echte zeldzaamheid onder de olijfolies. Optimale rijpheid, een zachte verwerking en bewaking van de strengste kwaliteitsnormen van rauw voedsel zijn de culinaire kenmerken van deze olijfolie uit Peloponnesos, Griekenland.

In de afgelopen jaren is een kleine groep telers uit Peloponnesos in Griekenland overtuigd geraakt van hoogwaardige teelttechnieken en kwaliteitscriteria. Zij verbouwen uitsluitend volgens de strenge kwaliteitsrichtlijnen voor biologische en raw olijfolie. De olijfbomen worden dicht bij elkaar gezet op 500 meter hoogte. Daardoor rijpen de vruchten langzamer, krijgen ze een meer uren zonneschijn en worden ze sterker en smakelijker.

Olijfolie van fruitige Koroneike olijven

De Koroneiki is een kleine, stevige olijf en staat bekend om haar fruitigheid. Dat is de basis voor een heerlijke, fruitige en niet-bittere olijfolie. Alleen volledig rijpe olijven worden met de hand geplukt en rechtstreeks in manden vervoerd naar de molen . Daar worden ze gesorteerd zodat alleen de beste olijven voor onze olijfolie worden gebruikt. In de eerste koude persing ontstaat vervolgens binnen een paar uur de hoge kwaliteit extra vierge olijfolie met fijne fruitige en milde smaak.

De gebruikte olijven worden volgens de EU- regelgeving biologisch gecertificeerd geteeld. Dat wil zeggen dat ze vrij zijn van meststoffen, pesticiden en herbiciden. Regelmatige analyses van olijfolie bevestigen de hoge zuiverheid en kwaliteit . Elk contact met kunststoffen is strikt vermeden. De olijfolie is dan ook volledig vrij van weekmakers.

Samenstelling

Ingrediënten: zuivere en biologische olijfolie uit Peloponnesos, Griekenland. Extra-vierge, raw en dus koudgeperst en ongeraffineerd.

Bewaring en houdbaarheid

Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Olijfolie Koroneiki

Voedingswaarde per 100g

Aanverwante Producten

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar