Olijfolie Canaan Bio

Olijfolie Canaan Bio

Olijfolie Canaan Bio

  • Fairtrade
  • Licht zoet, kruidig aroma
  • Rumi-olijfolie uit Palestina
  • Van eerste koude persing
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Rumi-olijfolie voor een krachtig aroma

Al meer dan 6000 jaar groeien in Palestina olijfbomen. De Rumi-olijf dateert uit de tijd van het Romeinse Rijk en geeft een expressieve olie met een sterk aroma.

Deze zuivere Palestijnse Rumi-olijfolie is een echte zeldzaamheid. Het is gemaakt van koudgeperste, biologisch geteelde, rijpe olijven en heeft een licht zoet en kruidig aroma. Deze olijfolie is fairtrade en ondersteunt de lokale gemeenschap in Palestina.

Olijfboom als teken van vrede en hoop

Volgens Palestijnse traditie staat de olijfboom symbool voor vrede en hoop. Voor veel Palestijnen is het echter moeilijk om hun olijfboomgaarden te bereiken door scheidingswanden en checkpoints. Voor individuele Palestijnse boeren is het nauwelijks mogelijk om hun olijfolie te verkopen. Geinspireerd door de initiatieven voor fairtrade producten, heeft de Palestijnse ondernemer Nasser Abufarha besloten om terug hoogwaardige Rumi-olijfolie uit de oude traditie te produceren.

"Canaan Fair Trade" in Janin gegarandeert vandaag 1.700 boerenfamilies een inkomen. Ze bieden de landbouwers bovendien ondersteuning in het gehele productieproces: ecologisch beheer van de olijfgaarden, centrale verwerking van de olijven, bottelen en de verkoop van Rumi-olijfolie uit Palestina.

Gebruik

Gebruik deze heerlijke olijfolie in salades, tapenades, dressings, pasta, enz. Canaan olijfolie kan ook licht en kort verwarmd worden, bv. om uien of knoflook te fruiten. Bij lange en hoge verhitting gaan veel van de goede voedingsstoffen in olijfolie verloren.

Samenstelling

Biologische, koudgeperste extra-virgin olijfolie gemaakt van Rumi-olijven uit Palestina.

Bewaring en houdbaarheid

Olijfolie Canaan Bio is minstens houdbaar tot 01-05-2022 (0.5l). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Olijfolie Canaan Bio

Voedingswaarde per 100g
Energie3700 kJ
Energie900 kcal
Vetten100g
Verzadigde vetten12g

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar