Oerzoet bio

Oerzoet bio

Oerzoet bio Muscovado

  • Gedroogd sap van suikerriet
  • Ongeraffineerd en onbewerkt
  • Met natuurlijke melasse
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Rietsuiker in de meest pure vorm

Oerzoet is de meest pure vorm van rietsuiker. De sterke karamelachtige smaak is niet te vergelijken met andere rietsuiker. Oerzoet is ingedroogd sap van suikerriet. Het ondergaat verder geen enkele bewerking. Hierdoor is de natuurlijke melasse nog aanwezig en blijven alle vitaminen en mineralen behouden. Verwar oerzoet niet met commerciële bruine rietsuikers. Die hebben wel degelijk een kort raffinageproces doorlopen.

Variaties in kleur en textuur

Commerciële geraffineerde rietsuikers bevatten geen melasse meer. Ze zijn uitgezuiverd om een constante lichte kleur te verkrijgen. Ons oerzoet is daarentegen een echt natuurproduct. Hierdoor kan de kleur en de textuur van het oerzoet verschillen per lot. Oerzoet met een donkere kleur en/of een klonterende textuur duidt op een hoger gehalte aan melasse. Dat is een indicatie van een hoge kwaliteitsgraad. Prik met een vork om de klonters te verbrokkelen.

Oerzoet of kristalsuiker?

Oerzoet bevat iets minder calorieën dan kristalsuiker. Het heeft een glycemische index (GI) van 58-65. Ter vergelijking: gewone kristalsuiker heeft een GI van 70. De zoetkracht van beide suikers is vergelijkbaar. In tegenstelling tot kristalsuiker bevat oerzoet meer natuurlijke voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen.

Gebruik

Oerzoet is een perfecte 1:1 vervanger voor kristalsuiker. Het mengt goed met vloeistoffen en deeg. Gebruik oerzoet in warme en koude bereidingen, thee, gebak en desserts. In Colombia, is oerzoet het basisingrediënt in de drank aguapanela.

Samenstelling

Biologische onbewerkte en ongeraffineerde rietsuiker uit Colombia. 100% natuurlijk en zonder toevoegingen.

Bewaring en houdbaarheid

Oerzoet bio is minstens houdbaar tot 26-09-2023 (300g), 26-09-2023 (900g). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Oerzoet bio

Voedingswaarde per 100g
Energie1379 kJ
Energie326 kcal
Koolhydraten86.2g
waarvan suikers86.2g
Eiwitten0.65g
Vezels1.7g
Natrium24mg

Allergeneninfo

Dit product bevat volgende allergenen: suiker. Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Recepten

Colombiaanse aguapanela

Kook 1 liter water, 110g oerzoet en 2 kaneelstokjes tot de suiker volledig is opgelost. Serveer met een schijfje citroen voor de liefhebbers.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar