Nicaragua SHG 18+ koffie

Nicaragua SHG 18+ koffie

Nicaragua SHG 18+ koffie

  • Grote, arabica koffiebonen
  • Zachte, frisse smaak
  • Strictly High Grown
  • Medium branding
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

100% hele arabica koffiebonen met zachte, frisse smaak

Deze koffiebonen uit Nicaragua zijn 100% hele arabica koffiebonen met een zachte, frisse smaak. Koffiebonen uit Nicaragua zijn over het algemeen minder bitter dan bonen uit andere landen in Centraal-Amerika. Onze Nicaragua SHG 18+ koffiebonen zijn mild en fruitig met tonen van citrus en bloemen. Ze hebben een fijn en delicaat aroma.

Strictly High Grown koffiebonen

Onze koffiebonen uit Nicaragua zijn strictly high grown. Dit wil zeggen dat ze op meer dan 1200 meter hoogte boven het zeeniveau worden geteeld. Koffiebonen op grote hoogte rijpen trager en worden groter en geconcentreerder dan koffiebonen van lage hoogte. Dit zorgt voor een kop koffie van betere kwaliteit.

Grootte classificatie: 18+

Om koffiebonen te sorteren op kwaliteit, worden ze o.a. door zeven van verschillende groottes gehaald. Gradatie 18+ wijst op grote bonen. Ter vergelijking: gradatie 20 zijn olifantbonen: het grootste type koffiebonen ter wereld. Over het algemeen geldt: hoe groter de koffieboon, hoe beter de kwaliteit van de koffie.

Medium branding voor evenwichtige smaak

Door de koffiebonen medium te branden, krijgen ze een evenwichtige smaak en mooie middenbruine kleur. Medium gebrande koffie bonen hebben een ideale smaakbalans: niet te zuur maar ook niet bitter.

Samenstelling

Hele arabica koffiebonen uit Nicaragua. 100% natuurlijk, zonder toevoegingen.

Bewaring en houdbaarheid

Nicaragua SHG 18+ koffie is minstens houdbaar tot 21-10-2022 (1kg). Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar