Neemolie

Neemolie

Op dit moment helaas niet beschikbaar

Neemolie Azadirachta indica

  • Insectenwerend
  • Milieuvriendelijk bestrijdingsmiddel
  • Herstellend en verzorgend
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw

Koudgeperste biologische neemolie

Onze koudgeperste, biologische neemolie is volledig vrij van kunstmatige pesticiden en herbiciden. Onze neemolie is onverdund en bevat van nature minstens 3000 ppm Azadirachtine, een van de belangrijkste actieve inhoudstoffen van neem.

Neemolie als milieuvriendelijk bestrijdingsmiddel

De geur van neem schrikt insecten af en weert andere ongedierten zoals bv. luizen en vlooien. Neemolie helpt ook tegen allerhande schadelijke insecten op planten. Neemolie is daarbij onschadelijk voor nuttige insecten zoals bijen en is volkomen veilig voor dieren en mensen bij uitwendig gebruik.

Gebruik

Neemolie is bij kamertemperatuur niet vloeibaar. Dit is eenvoudig op te lossen door het flesje met neemolie in warm water te plaatsen en af en toe te schudden totdat de neemolie volledig vloeibaar is geworden.

De geur van neem is niet zo aangenaam. Daarom kan je de olie mengen met wat kokosolie, jojoba olie of etherische olie van lavendel en wilde rozen.

Uitwendig gebruik van neemolie

Masseer neemolie in de huid of breng lokaal aan. Meng met enkele druppeltjes etherische olie voor een aangenamere geur.

Neem olie bij planten

De neem olie lichtjes verdunnen, bijvoorbeeld in een mild afwasmiddel. De aangeraden dosis is tussen 2 en 5% neem olie in water en afwasmiddel. Bij voorkeur 's morgens vroeg toe te passen en niet in de volle zon.

Samenstelling

Aan onze neemolie is een kleine fractie vitamine E toegevoegd (0,1%) tegen het ranzig worden. Dit heeft geen enkel negatief effect op de werking.

Bewaring en houdbaarheid

Droog, donker en koel bewaren.

Aanverwante Producten

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar