Matcha premium bio

Matcha premium bio

Matcha premium bio

  • Uiterst verfijnde matcha
  • Verfijnd aroma met volle smaak
  • 100% natuurlijk en zonder additieven
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Een uiterst verfijnde matcha poederthee Premium quality

Bij het zetten van deze matcha poederthee krijg je een intensieve, mat groene thee. Door het roeren en opkloppen met een matcha klopper, krijg je een grasgroen, romig schuim. De geur van matcha is pittig-fruitig. Het is een zeer aromatische matcha thee, vol van smaak. Ontdek zelf de ragfijne aroma's van deze matcha  

Biologische matcha thee uit het Japanse gebergte

Deze thee komt uit het Aichi district, waar een eeuwenoude traditie is van matcha poederthee. Met name in de bergachtige streek Nishio  biedt de omgeving  de perfecte voorwaarden voor uitstekende en complexe groene thee.

De theebladeren worden er al eeuwen geteeld zonder kunstmeststoffen of sproeimiddelen, en de thee is dan ook biologisch gecertificeerd.

Premium matcha thee

Japan heeft een ingewikkeld graden systeem voor matcha thee op basis van de streek, textuur, smaak, bladkwaliteit, oostperiode, etc. De twee belangrijkste Matcha theekwaliteiten zijn enerzijds ceremoniële kwaliteit en anderzijds wat je zou kunnen vertalen als “culinaire” kwaliteit.

Die tweede groep wordt vervolgens verder onderverdeeld in 5 kwaliteiten: aflopend van “premium”, “superfood”, “ingrediënt”, “keuken” en “klassiek”. Premium Matcha thee is dus de hoogst mogelijke kwaliteit na de ceremoniële kwaliteit.De blaadjes van Premium Quality zijn van de eerste oogst, ze zijn ragfijn en worden de geplukt van eind april tot eind mei. De ceremoniële en de premium matcha’s hebben ook gemeen dat ze enkel op stenen molens worden gemalen.

Groene Japanse Matcha Premium poederthee zetten

Om deze poederthee te bereiden volgens de Japanse traditie, doe je een afgestreken theelepel matcha poeder in een kom. Voeg gekookt water van ongeveer 80°C toe en schuim op met een matcha klopper. Gebruik een kwart tot een halve theelepel per kop (voor milde tot sterke groene thee).

Samenstelling

Biologische groene matcha thee Premium Grade

Bewaring en houdbaarheid

Matcha premium bio is minstens houdbaar tot 31-03-2024 (65g). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Matcha premium bio

Voedingswaarde per 100g
Energie394 kcal
Koolhydraten48.5g
Eiwitten36.4g
Vetten6g
Verzadigde vetten0.7g
Vezels29.8g
Natrium4mg
KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar