Matcha munt

Matcha munt

Matcha munt

 • Van de Tai Shan plantage
 • Frisse muntsmaak
 • Uit gecontroleerde biologische landbouw
 • 100% natuurlijk en zonder additieven

Zuiver matchapoeder met frisse muntsmaak

Matcha is een uiterst verfijnde, groene poederthee. Deze thee wordt gemaakt door groene theebladeren te drogen en fijn te malen. We voegen aan onze zuivere matcha natuurlijk aroma van munt toe. Zo krijg je gezonde matchathee met een heerlijk frisse muntsmaak.

Biologische matcha van de Chinese Tai Shan plantage

Onze matcha wordt biologisch geteeld op de Tai Shan theeplantage. Deze theeplantage ligt in het noordwesten van de Chinese provincie Zehjiang. Men bedekt de theeplanten enkele weken voor de oogst met donkere zeilen. Hierdoor maken de theeplanten meer chlorofyl aan. Dit zorgt voor een bijzonder kwaliteitsvolle matchathee met een intens groene kleur.

Bij matchathee drink je het hele theeblad mee op, in tegenstelling tot een infusie van het blad bij gewone groene thee. Hierdoor geniet je met matchathee van alle werkzame bestanddelen van groene theebladeren.

Matcha poeder met munt gebruiken in gerechten

Gebruik het matchapoeder als kleurstof en smaakmaker in zoete bereidingen zoals ijs, koekjes, cake, desserts en smoothies. Het is eenvoudig te gebruiken. Roer wat matchapoeder door je beslag of drank en klaar!

Matcha thee met munt zetten

Om deze poederthee te bereiden volgens de Japanse traditie, doe je matcha poeder in een kom. Voeg gekookt water van ongeveer 80°C toe en schuim op met een matcha klopper. Gebruik een kwart tot een halve theelepel per kop (voor milde tot sterke groene thee).

  Samenstelling

  Biologische groene matcha thee, natuurlijk muntaroma. Herkomst: Tai Shan plantages in China. Zonder toevoegingen.

  Bewaring en houdbaarheid

  Matcha munt is minstens houdbaar tot 28-02-2022 (30g). Droog, donker en koel bewaren.

  Allergeneninfo

  Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, schelpdieren, soja, sulfiet, vis en weekdieren worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

  KWALITEIT VERZEKERD
  door controles en analyses
  GRATIS VERZENDING
  voor bestellingen vanaf € 35
  MORGEN IN HUIS
  op werkdagen voor 20u besteld
  NOG VRAGEN?
  We staan voor je klaar