Matcha ceremonial bio

Matcha ceremonial bio

Matcha ceremonial bio

  • Ultra verfijnd aroma met volle smaak
  • Alle nutriënten in je thee
  • 100% natuurlijk en zonder additieven
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

De absolute top van Japanse matcha - ceremonial quality

Bij het zetten van deze matcha poederthee krijg je een intensieve, diep-groene thee. Door het roeren en opkloppen met een matcha klopper, verkrijg je een grasgroen, romig schuim. De geur van matcha is pittig-fruitig. Het is een zeer aromatische matcha thee, vol van smaak. Japanse Matcha ceremonies zijn al eeuwenlang gebaseerd op de deze allerhoogste matcha kwaliteit.  

Biologische matcha thee voor pure gezondheid

Onze ceremonial matcha thee wordt uitsluitend geteeld in de Kagoshima prefectuur in het uiterste westen van Japan. Een beetje te vergelijken met beste chateau’s in Bordeaux. De thee productie is er traditioneel en vanzelfsprekend biologisch, dus zonder kunstmeststoffen of sproeimiddelen.

Uitzonderlijke nutriële eigenschappen

Matcha heeft uitzonderlijke nutriële eigenschappen, met een zeer hoge concentratie van chlorofyl en aminozuren, omwille van het overschaduwen van de plantages met speciale schaduwdoeken gedurende een korte periode valk voor de oogst. De zeer jonge theebladeren worden gedroogd en gemalen, daarom haal je 100% van de nutriënten bij het drinken van mactcha, bij het infuseren van theeblaadjes is dat nauwelijks 30%.  

De échte Ceremonial Grade matcha thee

Japan heeft een ingewikkeld graden systeem voor matcha thee op basis van de streek, textuur, smaak, bladkwaliteit, oostperiode, etc. De twee belangrijkste Matcha-thee-kwaliteiten zijn enerzijds ceremonieel en anderzijds culinair.  De culinaire graad  wordt verder onderverdeeld in 5 kwaliteiten, te vertalen als premium matcha, superfood matcha, ingrediënt matcha, keuken matcha en classic matcha.

Kortom : er is een onderscheid tussen ceremonial Grade matcha en al de rest! Ceremonial Matcha thee is schaars. Slechts welbepaalde oogstgebieden komen in aanmerking. De theeblaadjes zijn van de eerste oogst, ze zijn ragfijn en worden de geplukt van eind april tot eind mei. Ze worden - in tegenstelling tot de lagere graden - ook enkel op echte molenstenen gemalen. Het is de meest verfijnde en lekkerste matcha thee die je kan vinden.

Ceremonial Grade matcha poederthee zetten

Om deze poederthee te bereiden volgens de Japanse traditie, doe je een bamboe matchalepel poeder in een kom. Voeg gekookt water van ongeveer 80°C toe en schuim op met een matcha klopper. Gebruik een kwart tot een halve theelepel per kop (voor milde tot sterke groene thee).

Samenstelling

Biologische groene matcha thee, Ceremonial Grade.

Bewaring en houdbaarheid

Matcha ceremonial bio is minstens houdbaar tot 13-05-2024 (70g). Droog, donker en koel bewaren.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar