Malam peper

Malam peper

Malam peper

  • Fruitig, rokerig aroma
  • Wilde bes uit Kameroen
  • Smaakmaker voor Poulet DG
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Wilde bes met complex fruitig, rokerig aroma

Malambesjes groeien in het wild in heel Kameroen, maar vooral in de kuststreken rond het dorp Loum. Malambessen zijn rond, bruinkleurig en hebben een klein staartje. Verwar ze niet met andere pepers zoals staartpeper. De Malambes heeft een complex fruitig en rokerig aroma met toetsen van menthol en kamfer. Onze gedroogde malam is volledig puur en vrij van toevoegingen.

Populair in de Kameroense keuken

Het Bamilékés volk in Kameroen gebruikt malam als smaakmaker in de klassieker Poulet DG. DG staat voor Directeur Général. Vroeger serveerde men dit gerecht namelijk aan gasten met een hoge sociaal rang. Poulet DG is een ragout van kip, bakbanaan, rijst, ndolé, kruiden en specerijen. Verder gebruiken de Kameroeners malampeper in traditionele gerechten zoals soyabrochetjes, geknede bananen, kondré en koki.

Gebruik

Maal malampeper fijn vlak voor gebruik. Of laat hele malampepers meestoven in sauzen, soep en stoverijen.

Malam is heerlijk bij kip, rood vlees, vis, zeevruchten, groenten en eigerechten. Het fruitige, rokerige aroma van malam is ook erg lekker bij desserts, zeker in combinatie met chocolade of fruit.

Samenstelling

Gedroogde hele malampeper. 100% natuurlijk, zonder toevoegingen.

Bewaring en houdbaarheid

Malam peper is minstens houdbaar tot 30-07-2021 (50g). Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, schelpdieren, soja, sulfiet, vis en weekdieren worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar