Maanzaad bio

Maanzaad bio

Maanzaad bio Papaver

  • Nootachtige, licht zoete smaak
  • Gereinigd voor topkwaliteit
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Goed gereinigd maanzaad voor gegarandeerde topkwaliteit

Gebruik je maanzaad, dan is het belangrijk om steeds goed gereinigd maanzaad te gebruiken. Omdat maanzaadjes zo klein zijn, gebeurt het vaak dat er steentjes of stukjes metaal tussen blijven zitten. Kies daarom steeds voor maanzaad dat gezeefd én ont-steend én door een magneet is gehaald om metaalbesmetting uit te sluiten. Pas dan ben je zeker van zuiver maanzaad. 

Ons maanzaad voldoet steeds aan al deze kwaliteitsvereisten. Geniet dus zonder zorgen van dit blauw maanzaad.

Biologisch geteeld blauw maanzaad

Het maanzaad van Pit&Pit is biologisch geteeld dus zonder gebruik pesticiden of herbiciden. Hierdoor komt de smaak van de maanzaadjes beter tot zijn recht.

Blauw maanzaad gebruiken

Maanzaadjes smaken heerlijk, nootachtig en een beetje zoet. Bovendien zijn ze eenvoudig te gebruiken in allerlei recepten en kookstijlen.

In Europa wordt dit blauwe maanzaad toegevoegd aan brood, gebak en patisserie vullingen. Je kan het strooien zoals de krakende zaadjes boven op broodjes, maar ook gemalen in gebak is het een echte lekkernij.

In India wordt gemalen maanzaad gebruikt als verdikkingsmiddel voor sauzen. De Japanners kruiden hun gerechten graag met maanzaad.

Andere ideeën voor het gebruik van maanzaad zijn toegevoegd in koolsalade en aardappelpuree, over gestoomde groenten en noedels of in een taartbodem.

Maanzaad malen

Door maanzaad te malen, heb je geen krokante zaadjes meer, maar een smeuïg mengsel waardoor de nootachtige smaak beter vrij komt. Belangrijk is dat je snel en koud maalt met een speciaal daarvoor gemaakte maanzaadmolen. Een koffiemolen geeft soms moeilijkheden doordat de zaadjes zo klein zijn.

Samenstelling

Blauw maanzaad. 100% biologisch.

Bewaring en houdbaarheid

Maanzaad bio is minstens houdbaar tot 31-08-2023 (300g), 31-08-2023 (900g). Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Aanverwante Producten

Recepten

Maanzaadboter

Meng 4 el boter met 4 el maanzaad.

Maanzaadvulling

Kook 0,5l melk met 100g honing, 10g broodkruim (paneermeel), een kaneelstokje en wat citroenschil. Haal de kaneel eruit en voeg 100g gemalen maanzaad toe. Roer krachtig.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar