Ma Khaen peper

Ma Khaen peper

Ma Khaen peper Zanthoxylum rhetsa, Mac-Khen, Mat-Khen, Ma Khuang, Ma kwaen

  • Aroma van mandarijn en gerookte thee
  • Uit de Laotiaanse keuken
  • Met de hand geoogst
  • Geliefd in de Vietnamese keuken
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Aroma's van mandarijn en gerookte thee

Mae Khan peper is een valse peper uit de Zanthoxylum familie. Deze peper heeft een fruitig aroma van mandarijn en gerookte thee. Ma Khaen peper zorgt voor een lichte tinteling op de tong en lippen. Onze hele gedroogde Ma Khaen peper is 100% zuiver en vrij van toevoegingen.

Smaakmaker uit de Laotiaanse keuken

Ma Khaen peper is een populaire smaakmaker in de Laotiaanse keuken. Deze peper komt uit de provincie Muang Sing, in het bergachtige noorden van Laos. Daar oogsten de vrouwen van de lokale Akhasstam de peperbessen met de hand. Gedroogde Ma Khaen peper wordt traditioneel gebruikt in een saus met citroengras, gember, piment en gegrilde kip.

Geliefd in de Vietnamese keuken

Ma Khaen peper wordt ook vaak in de Vietnamese keuken gebruikt. Men maalt de peper fijn en gebruikt deze om wild in te balsemen. Zo blijft het vlees langer goed. Daarnaast branden de Vietnamezen de pepers in een wok. Deze voegen ze dan toe aan traditionele gerechten zoals garnaaltjes met groenten, rund, kip,...

Gebruik

Gebruik Ma Khaen peper heel of gemalen.

Het zachte citrusaroma van Ma Khaen peper is heerlijk bij zeevruchten. Je kan hele Ma Khaen peper laten trekken in sauzen, marinades, bouillon, soep, stoverijen,... Ma Khaen peper geeft een frisse toets aan rood vlees, zoals bv. carpaccio. Het is ook erg lekker bij groenten of eigerechten. Voeg ook ens wat Ma Khaen peper toe aan desserts en gebak, vooral in combinatie met fruit of chocolade!

Samenstelling

Hele gedroogde Ma Khaen peper. 100% zuiver, zonder toevoegingen.

Bewaring en houdbaarheid

Ma Khaen peper is minstens houdbaar tot 01-03-2023 (40g). Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar