Lithothamnium

Lithothamnium

Lithothamnium

  • Gemalen rode alg
  • Best opneembare calcium uit de natuur
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Voedzame en gezonde alg

Lithothamnium is een rode alg die mineralen uit oceaanwater opneemt. De alg bestaat bijna volledig uit voedzame mineralen en gezonde sporenelementen. Door de mineraalrijkdom lijkt de alg wel een steen. Lithothamnium wordt daarom ook wel eens verward met koraal. Lithothamnium tiert weelderig, waardoor het eenvoudig te kweken is.

Best opneembare calcium

Door de grote beschikbaarheid van deze rode alg is het een uitstekend alternatief voor andere calciumbronnen. Lithothamnium bestaat voor een derde uit natuurlijk calcium. Het lichaam neemt maar liefst 96% van dit calcium op (bij een zuurtegraad van 1,5 pH in de maag). Ter vergelijking: oesterschelpen, traditioneel de krachtigste natuurlijke bron van calcium, hebben een gemiddelde beschikbaarheid van slechts 67%. Aanzienlijk lager dus.

Bodemverbeteraar

In het Engels heet deze alg chalk weed, wat kalkwier betekent. In Ierland en Engeland wordt het al eeuwenlang gebruikt om landbouwgrond te verrijken. Het verbetert zure bodems. Ondertussen wordt Lithothamnium ook steeds meer gebruikt als gezondheidsproduct voor mensen.

Gebruik

Gebruik lithothamnium in je gerechten, in thee of als badzout.

 
Interessant? Deel dit op:

Samenstelling

Gemalen Lithothamnium calcareum uit Ierland. Dit product is uitgebreid en herhaaldelijk getest om er zeker van te zijn dat het geen afvalstoffen uit zee bevat. We voeren strenge analyses uit, waardoor we je natuurlijke, gezonde en voedzame producten kunnen garanderen. Helemaal zuiver en zonder toevoegingen.

Bewaring en houdbaarheid

Lithothamnium is minstens houdbaar tot 27-11-2021 (130g), 28-03-2021 (1kg). Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een omgeving waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar